Σε Δηλώσεις

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής για την επικοινωνιακή φούσκα της ψηφιακής σύνταξης:

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στήνει επικοινωνιακές φιέστες για την δήθεν έκδοση της ψηφιακής σύνταξης, επιδιώκοντας τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και το θάψιμο κάτω από το χαλί της υποβάθμισης της δημόσιας Κοινωνικής ασφάλισης που η ίδια συστηματικά μεθοδεύει.

Είναι η ίδια Κυβέρνηση που:

  • από την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει φτάσει τις εκκρεμείς συντάξεις σε περίπου 300.000 (αύξηση εκκρεμοτήτων πάνω από 30% σε ένα χρόνο!!!), και τους συνταξιούχους σε απόγνωση,
  • κατορθώνει να μετατρέψει τον e-ΕΦΚΑ σε υπερ-ελλειμματικό (2 δις για το 2020) και, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές υποχρεώσεις του, τρώει από τα έτοιμα αποθεματικά, ναρκοθετώντας το παρόν και το μέλλον των δημόσιων συντάξεων,
  • προεκλογικά υποσχόταν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μετεκλογικά τον υιοθέτησε πλήρως με «επουσιώδεις τροποποιήσεις»,
  • προκειμένου να στήσει  την χθεσινή επικοινωνιακή φούσκα, προσανατόλισε τη λειτουργία του υποστελεχωμένου e-ΕΦΚΑ στην υποστήριξη της έκδοσης μιας χούφτας εύκολων στην ψηφιακή έκδοση συντάξεων, αφαιρώντας ανθρώπινους και υλικούς πόρους από την έκδοση των εκκρεμών για χρόνια συντάξεων,
  • μεθοδικά, υπηρετώντας τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, προετοιμάζει την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και την  ενσωμάτωσή της στην κύρια ανταποδοτική σύνταξη.

Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του e-ΕΦΚΑ είναι πραγματικά απαραίτητο και πρέπει να αποτελεί μια κορυφαία προτεραιότητα.

Προϋποθέτει, όμως, σοβαρή δουλειά: Ενιαίο Κανονισμό Ασφάλισης και Παροχών, Ενιαίο Κανονισμό Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού ιστορικού, ενιαίο Πληροφοριακό σύστημα κλπ. Στη δουλειά αυτή, η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει πλήρως.

Τα επικοινωνιακά φληναφήματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Γιατί ως τέτοιους,  φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ.                                                                                        Οι ολοκληρωμένες και κοστολογημένες προτάσεις του για την κοινωνική ασφάλιση και την εργασία αποτελούν την μόνη ουσιαστική προοδευτική πρόταση και έχουν κατατεθεί στη Βουλή και στην Κοινωνία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποτρέψει τον εκβιασμό της Τουρκίας»Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η Αγία Σοφία ανήκει στον παγκόσμιο πολιτισμό»