Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανέδειξε στην  Βουλή, το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης μέριμνας για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα της υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων ΟΑΕΔ -του άρθρου 64 του ν. 4430/2016 (Α’ 205).

Με την ερώτησή του επεσήμανε ότι η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δοκιμάζει την αντοχή του συστήματος υγείας, απειλώντας τη ζωή των πολιτών. Στην μάχη κατά της απειλής αυτής έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μεταξύ αυτών και οι τέσσερις χιλιάδες (4.000) εργαζόμενοι σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας οι οποίοι, εδώ και τέσσερα (4) χρόνια, με διαδοχικές ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων τους, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς απασχολούνται σε θέσεις μόνιμου προσωπικού, στελεχώνοντας με αποτελεσματικότητα ολόκληρα τμήματα, κλινικές και διευθύνσεις.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί, οι οποίοι απασχολούνται σε θέσεις από 100 διαφορετικές ειδικότητες, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με εποπτεία ΑΣΕΠ, με βάση τις Δημόσιες Προσκλήσεις 13/2016 και 10/2017 – ΦΕΚ 3888/τ.Β/2-12-2016, για να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις αποκλειστικά στο χώρο της Υγείας πολύ πριν από την κρίση του κορωνοϊού.

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από την Κυβέρνηση την άμεση και έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων που απασχολούνται στο δημόσιο τομέα της υγείας μέσω του ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων ΟΑΕΔ, οι οποίοι παρέχουν πλήρη κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εργασιακή ανασφάλεια. Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για  να τους εξασφαλίσει σταθερή και μόνιμη εργασία χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου ανέφερε  ότι η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ αλλά δεν έδωσε καμία απάντηση σε σχέση με την πρόθεσή της για το μέλλον των 4.000 μακροχρόνια ανέργων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον χώρο της Υγείας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δεσμεύτηκε στον Βασίλη Κεγκέρογλου ο Υφυπουργός Εργασίας ότι: «Ισχύουν τα κατοχυρωμένα όρια ηλικίας και μετά την 1.1.2022»Ευαγγελία Λιακούλη: «"Τρεις μέρες κρατούν τα θαύματα", μόλις δύο ο "μεταρρυθμισμός" της ΝΔ για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ…»