Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας εξ’ αρχής ότι οι μικροπιστώσεις και η μικροχρηματοδότηση αποτελούν μόνο μια κουκκίδα σε έναν απέραντο ωκεανό και δεν αρκούν για την επιβίωση της ιδιωτικής οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε ότι:

  • Η συντριπτική πλειονότητα των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης, αν δεν τα έχει κιόλας ξεπεράσει.
  • Για την διψασμένη για ρευστότητα Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης είναι μεν μια πηγή, στην οποία όμως η χώρα μπορεί να μην προλάβει να φτάσει για να πιεί νερό, αν η Κυβέρνηση δεν υπερβεί τις εμμονές και τις ανεπάρκειές της.
  • Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της και να ενισχύσει τη ρευστότητα με τα εργαλεία που διαθέτει, ακόμα και αν χρειαστεί να έρθει σε σύγκρουση με ένα αρτηριοσκληρωτικό και άκαμπτο τραπεζικό σύστημα.
  • Ευρήματα μελετών της υφιστάμενης κατάστασης στην ελληνική οικονομία και την αγορά εργασίας επιβεβαιώνουν τη δυσοίωνη πορεία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και αποδεικνύουν ότι τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση για τη συγκράτηση της απασχόλησης και τον περιορισμό της ανεργίας δεν έχουν την προσδοκώμενη αποτελεσματικότητα.
  • Τα χαμηλά αντανακλαστικά της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, σε συνδυασμό με την αδιαφορία της να εξετάσει και να υιοθετήσει βιώσιμες προτάσεις της αντιπολίτευσης – όπως το επεξεργασμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής για την εργασία και τους ανέργους -, θα αποβούν μοιραία για την οικονομία, την κοινωνία και τους πολίτες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Αρβανιτίδης: «Οι επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες»Γιώργος Μουλκιώτης: «Αδιαφορίας συνέχεια από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για το e-ΕΦΚΑ Αγροτών Στερεάς Ελλάδας»