Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου Υπουργείου Οικονομικών για την επιτάχυνση εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων. Στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νομοθέτημά της θέτει εμπόδια στο δικαίωμα του πολίτη για παροχή δικαστικής προστασίας, αλλά παραβιάζει και τις αρχές της ισονομίας, της ασφάλειας του δικαίου και της δίκαιης δίκης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε ότι:

  • Η αυτό-αποκαλούμενη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ούτε είναι ούτε θα γίνει ποτέ κάτι άλλο εκτός από έναν πιστό εκφραστή των συντηρητικών δυνάμεων στον τόπο μας, που το μόνο που μπορεί να προσφέρει στη χώρα είναι η παλινδρόμηση στο παρελθόν.
  • Με το νομοσχέδιο παραβιάζεται προφανέστατα η δικονομική τάξη, ενώ οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. 
  • Η Κυβέρνηση τώρα, σε συνδυασμό με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, συμπληρώνει την επίθεση της στους αδύναμους δανειολήπτες.
  • Αυτές οι πράξεις της Κυβέρνησης, λαμβάνουν χώρα, την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων βρίσκεται εδώ και επτά μήνες σε αναστολή εργασίας, σε εκ περιτροπής εργασία ή ζουν με το επίδομα ανεργίας. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.
  • Η Νέα Δημοκρατία, με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού, δίνει παρατάσεις στην 17μελή Επιτροπή που έχει συσταθεί από το 2015, για ολοκλήρωση επεξεργασίας γνωμοδότησης αξιολόγησης επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,  χωρίς να ενημερώνει σε ποιο στάδιο έχουν φτάσει οι εργασίες της, ενώ την ίδια στιγμή δεν λαμβάνουν το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών οι γιατροί και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία και παράλληλα προωθεί ένα νομοσχέδιο που δεν δίνει παράταση για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των αδύναμων, των δανειοληπτών, των ταλαιπωρημένων καταναλωτών.
  • Η Κυβέρνηση, φέρνοντας στη Βουλή μισή τροπολογία για μισή δουλειά και μισή ζωή, καταργεί έμμεσα τον 13ο και 14ο μισθό για τους εργαζόμενους και δεν παρέχει καμία προστασία για τους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και στον επισιτισμό.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Η Κυβέρνηση αφήνει τους δανειολήπτες ακάλυπτους»Βασίλης Κεγκέρογλου: «Να ενταχθούν "κυνήγι" και "ερασιτεχνικό ψάρεμα" στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπονται κατόπιν αποστολής σχετικού sms»