Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ  NA ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μουλκιώτης, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών  Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής,  επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αναδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι σκοπός της είναι η συστηματική παγίωση του κοινωνικού αυτοματισμού, προς όφελος της μικροπολιτικής.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Βοιωτίας τόνισε ότι:

  • Απόδειξη της ψευδεπίγραφης επιτελικότητας και της δήθεν καλής νομοθέτησης της Κυβέρνησης είναι η τροποποίηση του άρθρου 114 του ν. 4714/20  – ψηφίστηκε 31-7-2020 και μετά από 65 ημέρες τροποποιείται – καθώς «ξέχασε» δύο κατηγορίες συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα: τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, και τους συνταξιούχους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ.   
  • Είναι λυπηρή η προσπάθεια της Κυβέρνησης να πυροδοτήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας την ελληνική κοινωνία εναντίον των συνταξιούχων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους, αλλά και τον διχασμό των συνταξιούχων, αφού για το ίδιο θέμα νομοθετεί με διαφορετικό τρόπο για τον ιδιωτικό και διαφορετικά για το δημόσιο τομέα.
  • Ενώ η εκτελεστική εξουσία οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα και τις αρχές του κράτους Δικαίου, σεβόμενη και εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας μας (ΣτΕ – Ελεγκτικό Συνέδριο), ως έχουν και  χωρίς εκπτώσεις, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι με την τροπολογία για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επιβεβαιώνει εκ νέου την επιλογή της, να αγνοεί και να μην σέβεται τη νομιμότητα. 
  • Το Ελεγκτικό Συνέδριο προειδοποιεί και τη νομοθετική εξουσία ότι με τροπολογία – της οποίας οι ρυθμίσεις της είναι ασύμβατες και παραβιάζουν  το άρθρο 1 ΠΠΠ της ΕΣΔΑ – η Κυβέρνηση επεμβαίνει σε γεννημένες νόμιμες αξιώσεις και περιουσιακά δικαιώματα, ενώ η ρύθμιση της απαγόρευσης δικαστικών διεκδικήσεων αναδρομικών και δώρων, πέραν του 11μήνου, έως το τέλος του 2018, είναι αντισυνταγματική.
  • Η Κυβέρνηση, φοβούμενη για τα επερχόμενα, προχωράει σε κάτι ακόμη πιο ανέντιμο: διαρρέει μέσω φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ότι στους χαμηλοσυνταξιούχους που δεν τους δίνει ούτε 1 ευρώ από τα αναδρομικά που τους δικαίωσε το ΣτΕ, θα δώσει κάποιο έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων.
  • Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ανεχθεί τις συντηρητικές και καταστροφικές πρακτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από τις οποίες απουσιάζει η μέριμνα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους επισφαλείς εργαζόμενους, τους ανέργους. Αντιθέτως, συνεχώς θα ανακαλύπτει τις πρακτικές της για αναπαραγωγή του ταξικού μίσους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Τροπολογία-Προσθήκη στη Βουλή: «Άδεια ειδικού σκοπού και λοιπές διευκολύνσεις σε γονείς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες»Ευαγγελία Λιακούλη: «Η κυβέρνηση τρέχει μόνη της στο "κουλουάρ" και έρχεται … δεύτερη!»