Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για την Δημόσια Διοίκηση

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για την Δημόσια Διοίκησης, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Μουλκιώτης, επισημαίνοντας ότι κάθε μέρα που περνάει η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι σκοπός της δεν είναι η ουσιαστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, αλλά η εδραίωση του «Μαξίμου Α.Ε.», μέσω στρατιών πρόσθετων μετακλητών υπαλλήλων, οι θέσεις των οποίων θεσμοθετούνται σταδιακά, με νέες τροπολογίες σε διάφορα νομοσχέδια.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Βοιωτίας τόνισε ότι:

  • Ένα χρόνο και κάτι από την θεσμοθέτηση του νόμου για το επιτελικό κράτος, η εφαρμογή του νομοθετήματος απέχει παρασάγγας από την ορθολογική οριοθέτηση της κυβερνητικής λειτουργίας, την οποία με τόση έπαρση διατυμπάνιζε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.  
  • Η Νέα Δημοκρατία εν μέσω δημοσιονομικής και υγειονομικής κρίσης, αυξάνει αντί να μειώνει τον αριθμό των μετακλητών, καταρρακώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, ισότητας και δημοκρατίας.
  • Πέραν της αριθμητικής διόγκωσης των μετακλητών, ίσως ακόμα πιο σημαντική είναι η ποιοτική τους μετάλλαξη, χαμηλώνοντας τα ποιοτικά στάνταρντ για την πρόσληψή τους, τοποθετώντας τους ως προϊστάμενους (Τμηματάρχες και Διευθυντές) υπηρεσιακών μονάδων που μερικές φορές τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Στον ΕΦΚΑ, το επιτελικό κράτος σημαίνει πελατειακό κράτος: αυθαίρετες τοποθετήσεις και μετακινήσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών με κομματικά κριτήρια, καμία διάθεση για προκήρυξη των θέσεων ευθύνης, εκφοβισμός και δυσμενείς μετακινήσεις εργαζομένων που τολμούν να εκφράζουν την ανησυχία τους έχουν οδηγήσει σε διάλυση τις υπηρεσίες και τον  ΕΦΚΑ σε διοικητική κατάρρευση.
  • Η ορθολογική και αποτελεσματική μεταρρύθμιση του κράτους  προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, χρειάζεται αξιοκρατία, στην οποία η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Μην υποβαθμίζετε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τον τρόπο που νομοθετείτε»Γιώργος Μουλκιώτης: «Εμπαιγμός των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση με πιθανό κούρεμα του εφάπαξ»