Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας  και Τομεάρχη Εργασίας  του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση σχετικά με την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης της διάκρισης εις βάρος 5000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας προερχόμενοι από το πρώην ΕΤAΤ.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι οι συνταξιούχοι της Εμπορικής Τράπεζας προερχόμενοι από το τ. ΕΤΑΤ, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων με το ν. 4387/2016. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι μετά την πλήρη αποκατάσταση, αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου 2019, με το ν. 4670/2020, των επικουρικών συντάξεων στα επίπεδα 31/12/2014, καθώς και την κατάργηση της μείωσης των κύριων συντάξεων και την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις με τον ν. 4583/2018, οι μόνοι συνταξιούχοι που συνεχίζουν να έχουν περικοπές με τον ν. Κατρούγκαλου, είναι οι συνταξιούχοι πρώην ΕΤAΤ.

Τέλος, κάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχει συντελεστεί σε βάρος των 5.000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας προερχόμενοι από το πρώην ΕΤAΤ, όπως και ο ίδιος ο Υπουργός έχει δεσμευτεί.

Ο Υπουργός Ι. Βρούτσης, διευκρίνισε ότι πράγματι είχε δεσμευτεί στο παρελθόν να εξετάσει το ενδεχόμενο αποκατάστασης της εν λόγω αδικίας. Ωστόσο, ανέφερε ότι λόγω της ανατροπής του οικονομικού περιβάλλοντος από την πανδημίατου κορωνοϊού, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δοκιμάζεται σκληρά από την την ύφεση, την ανεργία, τη μείωση εισφορών και τις αυξημένες υποχρεώσεις για αποπληρωμή των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Συνεπώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές   υποσχέσεις της, επικαλούμενη την πανδημία, δεν εκπληρώνει τη δέσμευση για την αποκατάσταση της διάκρισης εις βάρος 5000 συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας, πρώην ΕΤΑΤ.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Δεν συναινούμε στην απαξίωση της Δημόσιας Υγείας μέσω του ΟΔΙΠΥ»Γιώργος Μουλκιώτης: «Αξιολόγηση του ΕΣΥ χωρίς εγγυήσεις αντικειμενικότητας και στο βάθος.... ιδιωτικοποίηση από την Κυβέρνηση της ΝΔ»