Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων ανέδειξε στην Βουλή τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό των συνταξιούχων ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ από την Κυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι εκκρεμείς συντάξεις εξελίσσονται σε «βόμβα», καθώς φτάνουν τις 360.000, ενώ μόνο οι 35.000 λαμβάνουν προσωρινή.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει την αδράνεια της, εξάγγειλε «μέτρα» για την δήθεν επιτάχυνση απονομής προσωρινών συντάξεων, τροποποιώντας επί τα χείρω την ισχύουσα νομοθεσία και ομολογώντας την απόλυτη αποτυχία εφαρμογής του νόμου 4714/2020.

Τέλος, ζήτησε εξηγήσεις γιατί επί 19 μήνες η Κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει το λογισμικό του e-ΕΦΚΑ, ώστε να πάρουν τη σύνταξή 65.000 ασφαλισμένοι με παράλληλη ασφάλιση, ευρισκόμενοι από 4-5 χρόνια σε κατάσταση αναμονής.  

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου αρκέστηκε να αναφέρει ότι η Κυβέρνηση δεν αλλάζει την ισχύουσα νομοθεσία για την απονομή προσωρινών συντάξεων, αποδεχόμενος όμως στην ουσία ότι με το εφεύρημα του «έναντι» της σύνταξης ευρώ έως 384 ευρώ θα καθυστερήσει την απονομή της οριστικής σύναξης.

Ως προς δε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του λογισμικού του e-ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση, ο Υφυπουργός, ενώ παραδέχτηκε ότι αποτελεί ένα υπαρκτό πρόβλημα, επανέλαβε τις υποσχέσεις του Οκτωβρίου 2020 περί προχωρημένου σταδίου επεξεργασίας, δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη λειτουργικότητά του.

Συμπερασματικά, η Κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει λάθος μήνυμα στους συνταξιούχους, οι οποίοι θα περιμένουν για πολύ καιρό την οριστική σύνταξή τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής: «Γραφειοκρατικές ατέλειες αφήνουν εκτός πληρωμών Ενιαίας Ενίσχυσης πλήθος αγροτών των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας»Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής: «Ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε δασικές εκτάσεις»