Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Ιθαγένεια, επισημαίνοντας εξ’ αρχής ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αποτελεί άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πολιτεύεται με μονή και σαφή κατεύθυνση την συντήρηση.  

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε:

  • Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί μήνυμα της ελληνικής δικαιοσύνης σε όλη την υφήλιο.
  • Με το νομοθέτημα του Υπουργείου Εσωτερικών δημιουργούνται προβλήματα που κατά βάσει είναι προβλήματα αξιοπιστίας της ελληνικής Πολιτείας, καθώς με το σύστημα που προτείνεται, κλείνει ο δρόμος σε πολλούς μετανάστες συμπολίτες, που θα επιθυμούσαν να γίνουν Έλληνες πολίτες. 
  • Το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ξαναγράφει τις προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που εδώ και χρόνια έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους και με ευθύνη της Πολιτείας δεν έχουν ακόμα εξεταστεί.
  • Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνήθηκε να αποδεχθεί την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για κώλυμα εκλογιμότητας προσώπων που έχουν καταδικασθεί  για συμμετοχή ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απαγόρευση ανακήρυξης συνδυασμού κόμματος όπου συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και της δημόσιας τάξης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «H επιτάχυνση της διαδικασίας πολιτογράφησης, παραπέμπεται στις καλένδες»Γιώργος Μουλκιώτης: «Μετά από παρέμβασή μας, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι το εφάπαξ δεν πρόκειται να φορολογηθεί»