Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας και υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για κατάργηση του Αυτόματου Μηχανισμού Αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με βάση το προσδόκιμο ζωής.  

Στην ερώτησή του, ο Γιώργος Μουλκιώτης επεσήμανε ότι ο σκοπός της εν λόγω διάταξης, που θεσπίσθηκε από το 2010, έχει πλέον υπερπληρωθεί λόγω της βίαιης αύξησης των ορίων ηλικίας που επέφερε το Γ’ Μνημόνιο, καθώς το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έχει φτάσει στο 67ο έτος. Τόνισε δε ότι ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας ήδη αντιστοιχεί ή πλησιάζει στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ανοδικές τάσεις.

Κατόπιν αυτών, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να υιοθετήσει την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταργηθεί η ως άνω νομοθετική πρόβλεψη,  η οποία θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννης Βρούτσης, δεν δεσμεύτηκε να καταργήσει την εν λόγω διάταξη, αρκεσθείς να αναφέρει ότι δεν σχεδιάζει κάποια αύξηση στα όρια ηλικίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Χαρά Κεφαλίδου: «Σε αδιέξοδο οι εκλογές των εκπαιδευτικών αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μετά την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων»Ανδρέας Πουλάς: «Δεν μας πτοούν οι κοινοβουλευτικοί ακροβατισμοί και οι ηθικοί εκβιασμοί»