Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Τοποθέτηση του Γιώργου Μουλκιώτη, βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Επεσήμανε εξ αρχής ότι το νομοσχέδιο επικοινωνιακά πλασάρεται ως μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αλλά στην πραγματικότητα ρίχνει το κύριο βάρος του στην επαγγελματική κατάρτιση και τη απροσδιόριστη σύνδεση της με την αγορά εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

 • Η Κυβέρνηση είναι βυθισμένη σε ένα νοσηρό κλίμα κατευθύνοντας όλες της τις δυνάμεις της προς την επικοινωνιακή της αναπαραγωγή και γι’ αυτό καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αντιφατικών επιλογών:
  • Παίρνει οριζόντια μέτρα σε σχέση με την πανδημία, αδιαφορώντας για τις πραγματικές δυνατότητες σε κάθε περιφέρεια ή νόμο.
  • Αφήνει απροστάτευτους και χωρίς κανένα επίδομα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό και το «δώρο» Χριστουγέννων γι’ αυτός είναι συλλήψεις και καταστολή γιατί φωνάζουν «πεινάμε»
  • Αποφάσισε να ανοίξει μόνο τα κομμωτήρια, αλλά αγνοεί τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στην Γ’ λυκείου και οι οποίοι βρίσκονται λίγους μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
 • Με την υιοθέτηση προσόντων επιπέδου 3, η Κυβέρνηση ανοίγει διεξόδους προς την «υποεκπαίδευση» και ενθαρρύνει ουσιαστικά την πρόωρη και έμμεση απομάκρυνση από το αγαθό της γνώσης.
 • Η θέσπιση της μαθητείας σε ανήλικους εγκυμονεί εξαιρετικούς κινδύνους για την ανάπτυξη μορφών εκμετάλλευσης και καταχρηστικών πρακτικών, φαινόμενα που έχουν επισημανθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
 • Η Νέα Δημοκρατία υποβαθμίζει την μαθητεία του Ο.Α.Ε.Δ., που είναι το μόνο δυικό σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της χώρας μας που ταυτίζεται με το Ευρωπαϊκά Συστήματα και έχει ήδη αξιολογηθεί ως το πιο αποτελεσματικό από κάθε άλλο εθνικό σύστημα.
 • Στόχος της «μεταρρυθμιστικής» κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η διαμόρφωση πνευματικά ακρωτηριασμένων εργαζομένων και την καθήλωση τους σε  χαμηλού κύρους και χαμηλών αποδοχών επαγγέλματα.
 • Το Κίνημα Αλλαγής:
  • Είναι αντίθετο στην κύρωση της Συμφωνίας που έχει προετοιμάσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και γι’ αυτό η Υπουργός οφείλει όφειλε να αποσύρει τα άρθρα 147 και 148.
  • Στηρίζει και συμφωνεί με όλα όσα αναφέρονται στο κοινό υπόμνημα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945 «Ελληνικά ολοκαυτώματα».
  • Είναι κάθετα αντίθετο στην επιχειρούμενη στρέβλωση της ιστορικής μνήμης της Εθνικής Αντίστασης και με το ξέπλυμα των εγκλημάτων που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά του ελληνικού λαού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Πού πηγαίνουν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών;Μιχάλης Κατρίνης: «Είναι το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας το "εμβόλιο" για τα λουκέτα που έρχονται;»