Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, ανακοίνωσε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρία, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες ομαδικές και το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θήβα.

Ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να μην αποδεχτεί το αίτημα της εταιρίας που υποβάλλεται, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, καθολικού lockdown και βαθιάς ύφεσης.

Ζήτησε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μην αρκεστεί σε καμπάνιες προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά να επικοινωνήσει άμεσα με τους επικεφαλής της εταιρίας, εντός και εκτός Ελλάδας, και να τους ζητήσει την ανάκληση της απόφασής τους.

Τόνισε δε ότι το εργοστάσιο είναι παραγωγικό, υπάρχει μεγάλη ζήτηση προϊόντων και οι ανταγωνιστές, μόλις άκουσαν την είδηση, αύξησαν την τιμή των προϊόντων.

Κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η αιτιολογία της εταιρίας ότι δήθεν υπάρχει ασταθές οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας.

Η αναφορά προκάλεσε σοβαρή αίσθηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο ο παρευρισκόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης δεν έδωσε καμία απάντηση.

Αν η Κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα πρωτοβουλίες αποτροπής των ομαδικών απολύσεων και του κλεισίματος της PIPELIFE στη Βοιωτία, τότε θα φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα αδιέξοδα στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία και κυρίως στις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μιχάλης Κατρίνης: «Κατώτερο των περιστάσεων το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις»Φώφη Γεννηματά: «Εξαντλήσατε την υπομονή των πολιτών και την αντοχή της οικονομίας»