Σε Δηλώσεις, Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Aνακοίνωση Γιώργου Καμίνη, Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής:

231 άτομα από τα σώματα ασφαλείας σε καραντίνα 

Παρά την ανησυχία που εξέφρασε σήμερα στη Βουλή για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στα σώματα ασφαλείας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου αρνήθηκε να απαντήσει στο επίμαχο ζήτημα του ειδικού επιδόματος εκτάκτων συνθηκών και να δεσμευτεί σε απτά μέτρα αποσυμφόρησης των αστυνομικών τμημάτων και κρατητηρίων. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας και αρμόδιου Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ. ανέρχονται σε 54, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε 6 και στη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής σε ένα, ενώ συνολικά σε καραντίνα βρίσκονται 231 άτομα. 

Το Κίνημα Αλλαγής έχει προτείνει επανειλημμένα, με τη μορφή νομοθετικής τροπολογίας, τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος έκτακτων συνθηκών και για όσο χρόνο κρατήσει η πανδημία, ως συμβολική και ελάχιστη αναγνώριση του τιτάνιου έργου των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας. 

Όταν ο κ. Καμίνης επανέφερε σήμερα το ζήτημα στη δευτερολογία του, ο Υφυπουργός επέλεξε να μην απαντήσει, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την αδιαλλαξία της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα. 

Καμία δέσμευση για την αποσυμφόρηση για τα κρατητήρια “υγειονομικές βόμβες”

Στο φλέγον ζήτημα της συμφόρησης στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, ο κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει πως ότι υπάρχουν ελλείψεις και κενά στις υποδομές, οι οποίες δεν μπορούν να λυθούν από τη μια ώρα στην άλλη, και πως οι συνθήκες κράτησης δεν είναι οι επιθυμητές. Το ζήτημα είχε αναδείξει με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, στην οποία είχε χαρακτηρίσει τα κρατητήρια “υγειονομικές βόμβες”. 

Το Κίνημα Αλλαγής με δύο ερωτήσεις του υπεύθυνου Τομεάρχη Γιώργου Καμίνη έχει επισημάνει εγκαίρως τον κίνδυνο. Πρώτα, στις 30/3/2020, στην αρχή δηλαδή της κρίσης, με ερώτηση (αρ. Πρωτ. 5289), σχετικά με τα μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού στα σώματα ασφαλείας και για την ανάγκη αυξημένων τεστ σε αυτές τις ομάδες. Και στη συνέχεια στις 21 Απριλίου (αρ. Πρωτ. 5857), σχετικά με τα μέτρα προστασίας του εν λόγω προσωπικού καθώς και για μέτρα αποσυμφόρησης των κρατητηρίων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία»Φώφη Γεννηματά: «Στηρίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό»