Σε Δηλώσεις

Απέφυγε να απαντήσει ο Υφυπουργός

Την απαίτηση των κατοίκων της Χίου για μία συγγνώμη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ, μετέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αρμόδιος τομεάρχης και βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, για την επίλυση του οποίου δεν αρκεί απλά μια ΕΔΕ.

“Είδαμε αστυνομικούς των ΜΑΤ να συμπεριφέροντα σαν κοινοί χούλιγκαν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει επικαλούμενος “την κρισιμότητα των ημερών”.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Καμίνη στο παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=CpBiKv0K3KM&feature=youtu.be

«Στη Χίο είδαμε αστυνομικούς των ΜΑΤ να φέρονται σαν κοινοί χούλιγκαν.

Το μονοπώλιο της βίας που έχει το κράτος, πρέπει να αφορά μία νόμιμη βία: δεν επιτρέπεται να βγαίνουν τα ΜΑΤ με πολιτικά, να παίρνουν τα γκλομπ, να κυνηγάνε τους πολίτες και, σαν κοινοί βάνδαλοι, να καταστρέφουν την περιουσία των ανθρώπων.

Καλώς διατάχθηκε η ΕΔΕ αλλά εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα: Οι κάτοικοι ενός νησιού έχουν επί μέρες υποστεί μία βία απαράδεκτη, ενώ τόσα χρόνια υπομένουν μια αφάνταστη ταλαιπωρία.

Αυτό που θέλουν οι Χιώτες δεν είναι να τιμωρηθούν απλά οι υπεύθυνοι – αυτό που θέλουν είναι μια συγγνώμη! Απαιτούν μία συγγνώμη από το Υπουργείο.

Οι αστυνομικοί πρέπει επιτέλους να υποστούν την εκπαίδευση που αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου. Όχι να βγάζουν αβασάνιστα το όπλο απέναντι σε πολίτες, σαν κοινά κουτσαβάκια».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: Πρόθυμοι, άφωνοι στην Ευρώπη, επίδειξη πυγμής και ΜΑΤ στα νησιά