Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, θυμίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. 

“Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε τότε για το Tείχος της Nτροπής, ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις μνημονιακές πολιτικές. Πρέπει λοιπόν να πούμε, προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, πως το τείχος της ντροπής τότε έγινε αυτό που αποκαλέστηκε τον Μάρτιο “η Ασπίδα της Ευρώπης”, τόνισε ο Γιώργος Καμίνης στην τοποθέτησή του. 

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε τόσο στο ύψος του κόστους κατασκευής του φράχτη καθώς και στη διαδικασία, που ακολουθείται και πάλι, κατά την προσφιλή συνήθεια της κυβέρνησης, κατά παρέκκλιση κάθε ισχύουσας κοινοτικής ή εθνικής διάταξης περί δημοσίων συμβάσεων, με τη δικαιολογία της “έκτακτης και απρόβλεπτης” ανάγκης. Ο Γιώργος Καμίνης αμφισβήτησε κατά πόσον συντρέχει εν προκειμένω η προϋπόθεση του απρόβλεπτου. “Φυσικά θα δώσουμε τη συγκατάθεση μας για την επέκταση του φράχτη: έχουμε όμως σοβαρές επιφυλάξεις για το κόστος κατασκευής, που παρουσιάζεται σχεδόν εικοσαπλάσιο του κόστους του παλαιού φράχτη, όσο και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε”, επεσήμανε τέλος ο Γιώργος Καμίνης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση Ανδρέα Πουλά στη Βουλή: «Συμβάσεις Νοσοκομείων με ΠΑΣΤΕΡ και ΕΚΠΑ για ανάλυση τεστ COVID-19»Χαρά Κεφαλίδου: «Προχειρότητα, έλλειψη συναίσθησης της κρισιμότητας της κατάστασης και απαράδεκτος εφησυχασμός από το Υπουργείο Παιδείας»