Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Θέμα: «Κατασκευή – συντήρηση Οικημάτων στέγασης στελεχών ΕΔ»

Κύριε Υπουργέ,

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έδειξε ότι είναι προσηλωμένο στην αποστολή του. Το απέδειξε πρόσφατα και συνεχίζει να το δείχνει σηκώνοντας καθημερινά την ελληνική σημαία ψηλά.

Το χρέος της πολιτείας είναι να στηρίξει έμπρακτα το προσωπικό των ΕΔ δίνοντας λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς του.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί επί τα 40 έτη υπηρεσίας τους είναι αυτό της στέγασης.

Το κόστος για την πληρωμή ενοικίου από ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος είναι πλέον δυσβάστακτο. Εμείς, η πολιτεία, αναγκάζουμε τον στρατιωτικό να μετακινείται συνεχώς για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών έως και τα τελευταία έτη της καριέρας του.

Ενώ την τελευταία δεκαετία οι αποδοχές του μειώθηκαν, τα ενοίκια, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, με την είσοδο νέων μορφών διάθεσής σπιτιών από τους ιδιοκτήτες, μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, αυξάνονται, υποχρεώνοντας τα στελέχη των ΕΔ, ειδικά τα χαμηλόβαθμα, να διαθέτουν από τον μισθό τους περίπου και το 1/3 για την πληρωμή ενοικίου.

Δεδομένου ότι  τα στελέχη των ΕΔ πρέπει να αφιερωθούν απερίσπαστα στην αποστολή τους

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.  Ποιος είναι ο προγραμματισμός του ΥΠΕΘΑ για κατασκευή – συντήρηση ΣΟΑ, ΣΟΜΥ, ΣΟΕΠΟΠ (Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών – Μονίμων Υπαξιωματικών – ΕΠΟΠ);

2.  Σε ποιες περιοχές σχεδιάζετε να κατασκευάσετε νέα οικήματα για να καλύψετε τις ανάγκες των στελεχών;

3.  Τι σχετικά κονδύλια έχετε προβλέψει και ποια η κατανομή αυτών ανά κλάδο;

4.  Υπάρχουν εμπεριστατωμένες τεχνικοοικονομικές μελέτες για αυτά που σχεδιάζετε, οι οποίες να τηρούν πλήρως και την κείμενη αντισεισμική νομοθεσία;

5.  Σχεδιάζετε να τροποποιήσετε τον Κανονισμό  Στρατιωτικών Οικημάτων Αξκών – Υπξκων αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των μορίων ορίζοντας και οικονομικά κριτήρια εκτός των υπαρχόντων;

6.  Έως την πλήρη επίλυση του στεγαστικού προβλήματος σκοπεύετέ να χορηγήσετε επίδομα ενοικίου  για χρονικό διάστημα δύο ετών στα στελέχη εκείνα που υπηρετούν σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν καθόλου στρατιωτικά οικήματα, καθώς και σε αυτά που έχουν αιτηθεί την είσοδό τους αλλά δεν υπήρχε διαθεσιμότητα;

                                                                                                             Οι ερωτώντες Βουλευτές

                                                                                                                Βασίλης Κεγκέρογλου

                                                                                                                  Γιώργος Φραγγίδης

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Απαιτούμε διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση»Κώστας Σκανδαλίδης: «Eθνικός σχεδιασμός για το 3ο κύμα και όχι κυβερνητική πολυγλωσσία»