Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

-Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ.Σ.Πέτσα

Θέμα: «Στήριξη των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης».

Κύριε Υπουργέ

Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των Περιφερειακών και Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά ταυτόχρονα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη να στηριχθούν τουλάχιστον αναλογικά με τα κεντρικά μέσα.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την κατανομή της χρηματοδότησης της κρατικής ενημέρωσης, με εφαρμογή του ν.2328/95 που προβλέπει ότι το 30% τουλάχιστον της χρηματοδότησης αποδίδεται στα τοπικά και περιφερειακά μέσα και διαφανή κριτήρια ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων, την τηλεθέαση, ακροαματικότητα, επισκεψιμότητα και κυκλοφορία.

 Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας θέτει τέσσερα ζητήματα, υποστηρίζει ότι η περιφερειακή τηλεόραση περνά την δυσκολότερη περίοδο της και ζητά μέτρα επιβίωσης:

1.Εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης εργασίας και όχι ανεργίας

2.Μείωση της υπερφορολόγησης

3. Παράταση έκπτωσης του ενοικίου της DIGEA

4.Συμμετοχή της Περιφερειακής Τηλεόρασης στις διαφημιστικές εκστρατείες του δημοσίου.

Ταυτόχρονα ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων αλλά και η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ)  θέτουν τα ζητήματα για:

1.Επικαιροποίηση του απαρχαιωμένου Μητρώου περιφερειακών επιχειρήσεων Τύπου, που να περιλαμβάνει και την ψηφιακή μορφή των εφημερίδων καθώς και το σύνολο των ενημερωτικών ιστοσελίδων.

2.Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κρατικών δημοσιεύσεων διακηρύξεων και προκηρύξεων (ν.3548/07) και σε κάθε περίπτωση παράταση της αναστολής εφαρμογής της.

3. Εφαρμογή των προγραμμάτων επιδότησης θέσεων εργασίας και για τα περιφερειακά μέσα ή κατάργηση της επιπλέον εισφοράς 2%  υπέρ ΕΔΟΑΤΕΠ που είναι για το σκοπό αυτό.

4.Επιπλέον πρόγραμμα ενημέρωσης για την πανδημία μέσω των περιφερειακών μέσων

Και Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

Έχετε εξετάσει τα παραπάνω θέματα που έχουν τεθεί υπόψη και ποια προτίθεστε να ικανοποιήσετε από αυτά;

  Ο ερωτών Βουλευτής

    Βασίλης Κεγκέρογλου   

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής: «Άμεση ανάγκη κάλυψης θέσεων ΔΕΠ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας»Ερώτηση Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής: «Βαθμολογικά και μισθολογικά προβλήματα των Μονιμοποιημένων Εθελοντών Μακράς Θητείας»