Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου με επίκαιρη ερώτηση του, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής,ανέπτυξε την ερώτηση λέγοντας οτι: «Η νέα κατάσταση της βαθιάς ύφεσης που βιώνουμε, επιβάλλει πλέον την άμεση αξιοποίηση, όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, στις οποίες περιλαμβάνονται και αναξιοποίητες πλουτοπαραγωγικές πηγές και υποδομές για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την εργασία και την κοινωνική συνοχή.

Το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που επιδιώκει, επιμένει στο ζήτημα της βιωσιμότητας των Ναυπηγείων γιατί πιστεύουμε οτι με το σωστό σχέδιο θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας αλλά και ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Αυτό όμως έχει 4ς προϋποθέσεις:

-Κυβερνητικό σχέδιο Ανάπτυξης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας

-Εταιρείες  και επενδυτές με αξιοπιστία και επιχειρησιακό σχέδιο

-Ικανό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό

-Πελάτες και αντικείμενο εργασιών

Κρίσιμο ζήτημα όμως είναι η καταβολή των δεδουλευμένων στους 600 εργαζόμενους με διασφάλιση της εργασιακής σχέσης τους και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από την νέα διοίκηση.Ανασφάλεια και θολό τοπίο για τους εργαζομένους.

Μέχρι τώρα Κυβερνητικό σχέδιο Ανάπτυξης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας δεν υπάρχει αλλά ούτε συγκεκριμένο σχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχει κατατεθεί.

Με δεδομένο ότι το ελληνικό δημόσιο ελέγχει πάνω από το 60% των υποχρεώσεων του ναυπηγείου Ελευσίνας, πρέπει αναλάβετε ένα πιο ενεργό ρόλο στα ναυπηγεία για να επιτευχθεί η επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Οφείλετε κε Υπουργέ να επιδιώξετε την άμεση κατάθεση του φακέλου στο 106 Β,Δ και να μην εξαντληθεί η προθεσμία του Σεπτεμβρίου του 2021, αφού χρειάζεται και ένα τετράμηνο προδικασίας».

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απάντησε για την ανυπαρξία Κυβερνητικού σχεδίου για την Ελληνική Ναυπηγική Βιομηχανία και παραδέχθηκε τη μεγάλη καθυστέρηση για τις εξελίξεις στο Ναυπηγείο Ελευσίνας, την οποία απέδωσε εν μέρει στις αμερικανικές εκλογές, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του Αμερικανικού ενδιαφέροντος αλλά και στην αλλαγή όπως είπε των δεδομένων, αφού οι οφειλές των Ναυπηγείων τελικά είναι πολύ πάνω από 400 εκ. Ευρώ και 34 Εκ. Ευρώ τα οφειλόμενα  δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

 «Πρέπει να βρεθεί τρόπος για τις οφειλές που δεν μπορούν να παραβλεφθούν και τα δεδουλευμένα που πρέπει να καταβληθούν».

Κλείνοντας ο Υπουργός, αφού παραδέχθηκε ότι λόγω των σημαντικών οφειλών στο δημόσιο μπορεί να έχει ρόλο και δεσμεύτηκε ότι εντός τριμήνου θα κατατεθεί ο φάκελος για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενώ σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την εκπνοή της προθεσμίας του προγράμματος ΤΠΚ είπε ότι θα δοθεί νέα παράταση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του COVID-19 στη χώρα μας»Mιχάλης Κατρίνης: «Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι χρειάζονται ρευστότητα, αναστολές, βιώσιμες ρυθμίσεις και επιδότηση δόσεων για να επιβιώσουν»