Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

-Υγείας, κ.Β.Κικίλια

ΘΕΜΑ: «Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού κλπ αλλά και την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών;».

Όπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Κρίσεων ΒΑΕ που συγκροτήθηκε από τον πρ.Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση με πρόεδρο τον κ.Μπεχράκη έχει ολοκληρώσει το έργο της και έχει καταθέσει το ομόφωνο πόρισμα της από το Δεκέμβριο του 2020 για ένταξη  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα των υγειονομικών γιατρών, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, παρα-ιατρικών κλπ που εργάζονται στο ΕΣΥ και όλες τις μονάδες υγείας, το ΕΚΑΒ και στις Μονάδες Φροντίδας ηλικιωμένων.

Επειδή το Κίνημα Αλλαγής,  σας έχει καταθέσει σχετική τροπολογία  πάνω από 10 φορές  για να προχωρήσει η διαδικασία για ένταξη των παραπάνω στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως ήδη ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα και την έχτε απορρίψει χωρίς αιτιολόγηση.

Επειδή έχετε απορρίψει επίσης κατ’ επανάληψη την τροπολογία μας για αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, με συνέπεια να πληρώνονται φόροι ακόμη και μεγαλύτερου ύψους από αυτό της αποζημίωσης  των εφημεριών.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Ποιες είναι τελικά οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την ένταξη του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού κλπ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να προχωρήσει η  προβλεπόμενη διαδικασία και το ομόφωνο πόρισμα της επιτροπής να εισαχθεί στο Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλισης;

-Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αυτοτελή φορολόγηση των αποζημιώσεων των εφημεριών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου  

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Όσο περνάει ο καιρός κ. Πρωθυπουργέ μοιάζετε με τον κ. Τσίπρα, κάθε μέρα προβάλει ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ»Aνδρέας Λοβέρδος: «Αξιολόγηση εφαρμογής Συμφωνίας Πρεσπών. Υπάρχουν ωφέλειες για την Ελλάδα;»