Σε Δηλώσεις, Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής

«Η αδράνεια και ο εφησυχασμός της κυβέρνησης οδηγεί στο γεγονός ότι πολλές ρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό έρχονται την τελευταία στιγμή και χαρακτηρίζονται κατεπείγουσες. Είναι ο ίδιος εφησυχασμός που οδήγησε στην ανάγκη για δεύτερο lockdown όταν αυτό μπορούσε να έχει αποφευχθεί. 

Η κυβέρνηση εκδηλώνοντας πλήρη ασέβεια προς Βουλή αλλά και προς τους πολίτες κατέθεσε μετά την τυπική λήξη της συνεδρίασης της ολομέλειας δύο τροπολογίες νομοσχέδια προκειμένου να ψηφιστούν χωρίς συζήτηση. Το πρώτο νομοσχέδιο τροπολογία με 15 διατάξεις για τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και το δεύτερο νομοσχέδιο τροπολογία με 18 άρθρα του υπουργείου Υγείας για θέματα που προϋπήρχαν αλλά και για το σοβαρό θέμα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση με την επιλογή της να υποβαθμίσει το μεγάλο θέμα του εμβολιασμού τορπιλίζει τη συναινετική διάθεση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένα ενωτικό μήνυμα που θα στηρίζεται στην επιστημονική γνώση. 

Το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την πολιτική του θέση για όλα τα θέματα του νομοσχεδίου καταθέτοντας προτάσεις και πάνω από δέκα εμπρόθεσμες τροπολογίες για την επίλυση σοβαρών θεμάτων, ωστόσο καμιά απ’ αυτές δεν απαντήθηκε από την Κυβέρνηση». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, μετά την κυβερνητική πρόκληση της εκπρόθεσμης και μετά την τυπική λήξη συνεδρίασης κατάθεσης τροπολογιών-νομοσχεδίων, και αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας να συζητηθούν οι τροπολογίες αύριο, ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής έχει αναδείξει τις ευθύνες που υπάρχουν στην υπόθεση Folli Follie»Bασίλης Κεγκέρογλου: «Ο Υπουργός Εργασίας επιφυλάσσει για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας πολύ δυσκολότερα Χριστούγεννα»