Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα η  Επίκαιρη Ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης, Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο  Οικονομικών για τον κίνδυνο της άδικης φορολόγησης λόγω μη κάλυψης του προβλεπόμενου ορίου του 30% του πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, τεκμηρίωσε ότι η τεράστια μείωση της καταναλωτικής δαπάνης το 2020 εκτός από το ότι καταδεικνύει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πάρα πολλά νοικοκυριά έχει και άλλες παρενέργειες για τους πολίτες μια από τις οποίες η φορολόγηση με επιπλέον 22% της φορολογικής διαφοράς όπως προβλέπεται από το άρθρο 15 του ν.4646/2019.

Η πτώση της κατανάλωσης και η αύξηση της ιδιωτικής αποταμίευσης υποδηλώνει ότι πέραν των μέτρων που δυσκόλεψαν τις συναλλαγές με κλειστές τις επιχειρήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ οι καταναλωτές λόγω του αισθήματος ανασφάλειας περιόρισαν ακόμα περισσότερο τις καταναλωτικές δαπάνες τους και ζήτησε την αναστολή του μέτρου για τα εισοδήματα του 2020.

Ο Υφυπουργός, κ. Βεσυρόπουλος απάντησε για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών ότι υπάρχει πράγματι το πρόβλημα που ανέδειξε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και θα φροντίσει να μην αδικηθεί κανείς από τους φορολογούμενους λόγω μείωσης της κατανάλωσης στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει τα στοιχεία του 2020 και εφόσον δείξουν την ανάγκη, θα προχωρήσει σε παρέμβαση για να μην αδικηθούν φορολογούμενοι πολίτες.

Η παρέμβαση αυτή όπως είπε θα πραγματοποιηθεί πολύ πριν τις ημερομηνίες έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται με ευθύνη στα εθνικά θέματα»Γιώργος Καμίνης: «"Δεν ευκαιρεί" ο κ. Χρυσοχοΐδης να συζητήσει στη Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου για την αστυνομική βία»