Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ανταποκρίθηκε στην ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος και δίνει λύση στο πρόβλημα που προκλήθηκε από την ΑΑΔΕ  η οποία θεωρεί εσφαλμένα ως επιδότηση, την αποζημίωση για τον covid-19 που καταβλήθηκε σε μικρούς ελαιοπαραγωγούς και άλλους παραγωγούς αναγκάζοντάς τους να τηρούν βιβλία του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ 

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε ότι:

1. Η έκτακτη αποζημίωση λόγω COVID-19 για τους ελαιοπαραγωγούς και τους λοιπούς παραγωγούς είναι αποζημιωτικού χαρακτήρα, δεν φορολογείται, είναι ακατάσχετη και δεν είναι επιδότηση για να προσμετράται στο όριο των 5.000 ευρώ που αποτελεί κριτήριο για την μετάταξη από το ειδικό στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και αντίστροφα.

2. Η έκτακτη αποζημίωση λόγω COVID-19 για τους ελαιοπαραγωγούς και τους λοιπούς παραγωγούς, θα αφορά το 2020 και το πρόβλημα λύνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που εισήχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Με τη διάταξη αυτή οι επιδοτήσεις θα δηλώνονται στο έτος που εισπράττονται και όχι στο έτος που ανάγονται.

3.  Αντίθετα, για τα επενδυτικά σχέδια ανακοίνωσε ότι το ποσό που χορηγείται ως ενίσχυση για την αναδιάρθρωση των αμπελώνων θεωρείται εισόδημα αλλά μη φορολογητέο, δεν εμπίπτει στις ενισχύσεις αποζημιωτικού χαρακτήρα και συμπεριλαμβάνεται στο όριο των 5000 της παραγράφου 1 του άρθρου 41 του κώδικα ΦΠΑ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Με ένα ακόμη επικοινωνιακό τρικ η Κυβέρνηση επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων»Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Δεν υπάρχει ίχνος μεταρρύθμισης στα νομοσχέδια που φέρνει προς ψήφιση η Κυβέρνηση»