Σε Δηλώσεις

Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κινήματος Αλλαγής

«Η άρνηση της Κυβέρνησης της ΝΔ να αποδεχθεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αποσυμφόρηση των Κέντρων φιλοξενίας και τη διευκόλυνση της μετάβασης των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν να μετακινηθούν, αποτελεί άλλη μια χαμένη ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, η αποχώρηση των προσφύγων που λαμβάνουν άσυλο από τα κέντρα φιλοξενίας, δεν μπορεί να γίνει μόνο με την υπόδειξη της πόρτας εξόδου. Απαιτείται οργανωμένο και συνεκτικό σχέδιο με σαφείς όρους, κανόνες και προϋποθέσεις.

Με την ατελή τροπολογία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν «αυτοσχέδιες» Μόριες παντού, στις πλατείες και στα χωριά.

Το Κίνημα Αλλαγής με την υπεύθυνη στάση του κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση που αφορά τόσο τη δυνατότητα των προσφύγων για μετεγκατάσταση σε ευρωπαϊκές χώρες της επιλογής τους, όσο και τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την οικονομική και κοινωνική ενσωμάτωση τους.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ανέτοιμη να αποδεχθεί την ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, η οποία δίνει βιώσιμη λύση και συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: Θα θυμόμαστε για πάντα τη Μελίνα και θα παλεύουμε γι’ αυτά που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει