Σε Άρθρα – Απόψεις

Άρθρο 
Χρήστου Πρωτόπαπα 
μέλους Εκτελεστικής Γραμματείας Κινήματος Αλλαγής στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Σε λίγο θα χτυπήσουν και το κουδούνι της Χαριλάου Τρικούπη με μια ανθοδέσμη στα χέρια. Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το αρχικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε, η μετωπική επίθεση κατά του Κινήματος Αλλαγής, απέτυχε. Οι προοδευτικοί πολίτες αντέδρασαν, καταδίκασαν τις «συναλλαγές», απάντησαν με ένα εντυπωσιακό «παρών» στις συγκεντρώσεις μας, αλλά και στις διαδικασίες για την εκλογή των συνέδρων μας. Τώρα ήρθε η ώρα για τη δεύτερη φάση. Ο στόχος και πάλι είμαστε εμείς. Με άλλη βέβαια τακτική.

Γιατί επιμένουν; Μα γιατί τρέμουν μπροστά στην επερχόμενη ήττα και ψάχνουν απεγνωσμένα για σωσίβια. Γιατί κατανοούν ότι την ώρα που μαδούν τη μαργαρίτα για την ημέρα των εθνικών εκλογών, επιλέγουν μόνο την ημέρα της μεγάλης ήττας τους. Μερικοί ρωτούν: καλά, δεν θα συζητήσετε μαζί τους; Δεν πρέπει να αποτραπεί η παλινόρθωση της Δεξιάς; Εμείς πάντα συζητούσαμε και συζητούμε με τον κόσμο της Αριστεράς. Συμπορευθήκαμε στο παρελθόν και θα συμπορευτούμε και στο μέλλον με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και αγωνιστές αυτού του χώρου. Η παράταξή μας ήταν και θα είναι ο κύριος ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς, της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά η σημερινή κυβέρνηση εμπεριέχει την ίδια Δεξιά που αντιμαχόμαστε. Και μάλιστα όλη την τετραετία. Με τη στενή συμμαχία και συμπόρευση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, με τους καραμανλικούς υπουργούς που ανέλαβαν τη «βρώμικη» δουλειά, αυτή της εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων. Κυρίως, όμως, με τις βαθιά συντηρητικές και καθεστωτικές πολιτικές που ζήσαμε από την αρχή της θητείας τους. Αυτές που ώς σήμερα πρόθυμα εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς. Με τη στήριξη στον αυταρχισμό, στον διχασμό, στο πελατειακό κράτος.

Οχι, όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, με τις αρχές και την ιδεολογία της. Γι’ αυτό και απαντάμε πως δεν «θα πάρουμε», πως δεν μας αφορούν αυτού του τύπου οι «προσφορές». Ούτε και οι κακότεχνες «γέφυρες» που γκρεμίστηκαν πριν καλά καλά χτιστούν. Εμείς θα συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας, με το δικό μας πρόγραμμα, για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και να εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του έλληνα πολίτη. Είμαστε η προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας, αυτοί που έχουν ανοιχτό μέτωπο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές.

Είμαστε η δύναμη που ενώνει τους Έλληνες, αποτρέποντας τις επικίνδυνες εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις που ορατά πλέον δημιουργούν με διχαστικό λόγο και πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Είμαστε εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, που δίνουμε ελπίδες στη ζωή των πολιτών, που δημιουργούμε μαζί τους το μεγάλο ρεύμα για τις νέες κοινωνικές κατακτήσεις. Γιατί εμείς, όπως είπε η Φώφη Γεννηματά, δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες τους. Και αυτό το ξέρουν καλά.

Χρήστος Πρωτόπαπας
μέλος της Ε.Γ Κινήματος Αλλαγής  και πρώην Υπουργός

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ: ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΙ ΧΩΡΙΣ «ΠΟΤΑΜΙΑ»Οι μικρές επιχειρήσεις θα μας βγάλουν από την κρίση