Σε Άρθρα – Απόψεις

ΑΡΘΡΟ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
«ΤΑ ΝΕΑ»

Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Μετά από τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών, η χώρα βιώνει συνθήκες κρίσης και παρακμής.

Τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς,  όπου το κρέας βαπτίστηκε -ψάρι, η τρόικα -θεσμοί, η συντήρηση -πρόοδος, η νέα δεξιά  -αριστερά, η υποταγή -αντίσταση, οι εθνικές παραχωρήσεις –διπλωματικές επιτυχίες …

Οι πολίτες νιώθουν προδομένοι και απογοητευμένοι.  Από την ελπίδα περάσαμε στην απελπισία. Καμιά ελπίδα για αυτούς,  τις οικογένειες τους και τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που αναζητούν την τύχη τους πλέον στο εξωτερικό.

Η επιτροπεία της χώρας συνεχίζεται, η οικονομία καρκινοβατεί, η φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού εντείνεται, το κοινωνικό κράτος καταρρέει, η πόλωση και ο διχασμός καλά κρατούν.

Η κρίση δεν είναι απλά οικονομική.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο.

Ρίζα του κακού οι συντηρητικές πολιτικές που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του. Γι αυτό όσο διογκώνεται το αίτημα των πολιτών να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Ακροδεξιάς, τόσο ισχυρή είναι και η απαίτηση για μια προοδευτική στροφή

Το Κίνημα Αλλαγής λέει φτάνει πια, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να φέρει την λύση.

Είναι η παράταξη που ευθύνεται για τον εκτροχιασμό της οικονομίας κατά την περίοδο 2004-2009, για την πολιτική που οδήγησε στα μνημόνια.

Η επιστροφή της Δεξιάς είναι οπισθοδρόμηση.  Σημαίνει ανάπτυξη μόνο για τους λίγους, μείωση των δαπανών για Υγεία και Παιδεία, λιγότερο κοινωνικό κράτος, λιγότερες ευκαιρίες για τους αδύναμους. Η επιστροφή της δεξιάς σημαίνει επιστροφή στο χθες.

Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι η αλλαγή κυβέρνησης δεν φτάνει. Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή . Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε το νέο ρεύμα προόδου που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστεί  στις πολιτικές εξελίξεις. Νιώθουμε δυνατοί, είμαστε έτοιμοι.

Η μάχη δίνεται ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, ανάμεσα στην πρόοδο και το λαϊκισμό. Η συντήρηση  δεν θέλει και δεν αφήνει τίποτα να πάει μπροστά , συντηρεί την Ελλάδα των μικρών προσδοκιών, την Ελλάδα της Ψωροκώσταινας.

Ο λαϊκισμός απλά ρίχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί,  ωραιοποιεί τις συνθήκες της ζωής μας και αποπροσανατολίζει. Το αποτέλεσμα είναι οι δυσκολίες να μεγαλώνουν , οι προσδοκίες να μένουν απλά ανεκπλήρωτες.

Είναι η ώρα της σύγκρουσης με αυτές τις λογικές . Είναι η ώρα της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει στην εθνική συνεννόηση και προτείνει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης και κοινωνικής Δικαιοσύνης. Είναι  το Σχέδιο Ελλάδα που μπορεί να μας βγάλει πραγματικά από τα μνημόνια και τις επιτροπείες και να φέρει την ανάπτυξη. Ένα σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους για να γυρίσουμε σελίδα.

Για να το υλοποιήσουμε χρειαζόμαστε δύναμη . Δύναμη από το λαό σε όλες τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Στις εκλογές που έρχονται υπάρχει δίλημμα, δεν είναι όμως ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Το δίλημμα των εκλογών είναι  Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες.

Στο συνέδριο που ξεκινά σήμερα, γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα, το Κίνημα Αλλαγής αποκτά ενιαίο πολιτικό κέντρο και εκλεγμένα όργανα που θα λαμβάνουν δεσμευτικές αποφάσεις για όλους.

Γιατί ο στόχος πλέον είναι υψηλός:

Μεγάλη προοδευτική πατριωτική παράταξη

Πολιτική ανατροπή στις εκλογές

Προοδευτική στροφή για την Ελλάδα,

Αλλαγή ξανά για τον πολίτη

Ξανά μπροστά

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΆΡΘΡΟ Ν.ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΟΧΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ