Σε Άρθρα – Απόψεις

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΟΧΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΑ ΝΕΑ”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

1)Η κρίση κατέστησε την πολιτική σχεδόν μονοθεματική. Η ‘’κρισιολογία’,  ιδίως όταν εξαντλείται σε αφορισμούς για την κρίση ένθεν κακείθεν μακράν της συνειδητοποίησης των αιτίων  της, λειτουργεί συχνά σαν διανοητικό αντισυλληπτικό για την πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Οι κατευθύνσεις της παγκοσμιοποίησης, ο εκκολαπτόμενος  πολυπολικός κόσμος, η λεγόμενη 4η βιομηχανική επανάσταση, η ρομποτική  και οι συνέπειες της, εν ολίγοις η νέα ατζέντα προκλήσεων, κινδύνων και δυνατοτήτων ουδόλως μας απασχολεί στη δημόσια ζωή. Αντί να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητα μας σχετικούς προβληματισμούς και αναζητήσεις και να πράττουμε αντιστοίχως,  ώστε να μην διευρυνθεί το ήδη μεγάλο χάσμα με τις προπορευόμενες χώρες, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με τη συνδρομή μέσων ενημέρωσης μετατρέπουν το δημόσιο βίο σε ανεξάντλητο κοίτασμα συκοφαντιών, συναλλαγής, εκχυδαϊσμού και τελικώς  εκφυλισμού και παρακμής. Καλλιεργούν την τεχνητή πόλωση ως μέθοδο πολιτικής τύφλωσης του εκλογικού σώματος. Αδιαφορούν αν δηλητηριάζουν με τοξικό λόγο και πράξεις την κοινωνία, αν φθείρουν τον κοινοβουλευτισμό, αν δυναμιτίζουν τις γέφυρες συνεννόησης, αν καιροφυλακτεί ένας νέος διχασμός.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας ίσως είναι το ότι ενώ βιώσαμε και βιώνουμε  τέτοια κρίση δεν διδαχθήκαμε από αυτήν αναλόγως. Μας καλεί το μέλλον, αλλά μας ‘’κερδίζει’’  το παρελθόν και μάλιστα η καταδικαστέα πλευρά του.

2)Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ως ΠΑΣΟΚ  ήταν πάντα πρωτοπόρο σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές ισοδύναμα των οποίων ουδείς άλλος έχει να παρουσιάσει. Το έργο των   κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ήταν κατά κανόνα οι όψεις του μέλλοντος στην ελληνική πολιτεία. Το νέο διάβημα της χώρας στο μέλλον δεν είναι κομματικό εγχείρημα, αφορά όλους και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ φιλοδοξεί να είναι στην εμπροσθοφυλακή. Γι αυτό Το ΚΙΝΗΜΑ μας υπερασπίζεται  την αυτονομία του στη πολιτική ζωή. Έχει σαφείς ιστορικές και επίκαιρες οριοθετήσεις απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ., που στο τρόπο του πολιτεύεσθαι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος α) Μαζί έστησαν το σκηνικό της τεχνητής αντίθεσης μνημόνιο-αντιμνημόνιο και υποδύθηκαν τους αντιμνημονιακούς για να καταλήξουν αμφότεροι να εφαρμόζουν πολιτική που είναι μνημείο μνημονίων.  β)Μαζί επεχείρησαν να ενοχοποιήσουν το ΠΑΣΟΚ, να μηδενίσουν το έργο του και την προσφορά του, δηλαδή να καταργήσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα μας απέναντι στο δικό τους ισχνό απολογισμό. γ)Μαζί και από την ίδια ιδιοτελή αφετηρία κινούντες επιδίδονται σήμερα σε ΄΄επίθεση φιλίας’’ προς το ΚΙΝΗΜΑ μας. Μας καλούν να γίνουμε ο χρήσιμος δεύτερος που θα διασφαλίσει τη δική τους πρωτιά! Να είμαστε οριστικά και τελεσίδικα μια συμπληρωματική δύναμη και μάλιστα χωρίς ιδεολογικό και πολιτικοηθικό φραγμό συνεργασιών στη πολιτική ζωή.

Τα νέφη συσκότισης  και αποπροσανατολισμού που σωρεύτηκαν στον εθνικό ορίζοντα δεν πρόκειται να διαλυθούν όσο η επίκληση της  σταθερότητας δεν συνδέεται αλλά αντιθέτως ακυρώνει το πρόταγμα της καθαρότητας στη γραμμή πλεύσης της χώρας στο κόσμο που  αναδύεται. Όσο δηλαδή η εξουσία αντλεί τη δύναμη της μόνο από τους αριθμούς και όχι από το περιεχόμενο της και τον τρόπο άσκησης. Το κομματικό διακύβευμα  είναι η εξουσία, το εθνικό διακύβευμα όμως βρίσκεται στην ουσία. Γιατί σημασία έχει να αλλάξει η ουσία της εξουσίας και όχι απλώς οι διαχειριστές της. Επί της ουσίας  καθαρή και μακρόπνοη λύση προσφέρει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Για να πρωταγωνιστήσουν οι προοδευτικές ιδέες και δυνάμεις σε μια ΕΛΛΑΔΑ ‘’που δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό’’.


Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟmargaritis