Σε Άρθρα – Απόψεις

Άρθρο Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κ.Ο., στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” Σκανδαλώδης σκευωρία

Η αποτυχία των «γεφυρών» ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να επανέλθει στην υπόθεση NOVARTIS, για να χτυπήσει τους πολιτικούς αντιπάλους την ίδια ώρα που συγκαλύπτει το σκάνδαλο του φαρμάκου 2004-2009, που είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του συνολικού εκτροχιασμού της οικονομίας, αφού από 2,2 δις € εκτοξεύτηκε στα 5,6 δις €.

Θυμίζω ότι το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολιτική βούληση, δρομολόγησε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, με την αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την θέσπιση ανώτερου πλαφόν, την αποσύνδεση της διαμόρφωσης τιμών από την διενέργεια συνεδρίων κλπ με σκοπό την μείωση της σπατάλης και της απάτης στο χώρο του φαρμάκου.

Έτσι, η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη το 2012 μειώθηκε από τα 5,6 δις € στα 2,88 δισ. € και μέχρι το 2014 μειώθηκε στα 2δις 100εκατ περίπου.

Αυτό το νοικοκύρεμα όμως δεν ήταν αναίμακτο πολιτικά. Κάποιοι έχασαν 2,5 δισ. € ετησίως από τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλουτισμό: πολυεθνικές, έμποροι, φαρμακοβιομήχανοι κ.λπ. αλλά και οι πολίτες που «δάνειζαν» το ασφαλιστικό βιβλιάριό τους, σαν να ήταν δικό τους μπλοκ επιταγών στον γιατρό και τον φαρμακοποιό τους. Την περίοδο αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα, δεν ψήφιζε τις μεταρρυθμίσεις και έχυνε κροκοδείλια δάκρυα για την απώλεια θέσεων εργασίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνια τώρα τηρεί απόλυτη σιγή προστατεύοντας τους υπεύθυνους αλλά και τους δικούς του υπουργούς που ζημίωσαν το δημόσιο περίπου μισό (0,5) δις € με την μη ανατιμολόγηση το πρώτο εννεάμηνο του 2015.

Συγκαλύπτουν λοιπόν το σκάνδαλο του φαρμάκου και προωθούν την σκανδαλώδη σκευωρία, με ανυπόστατες κατηγορίες, λάσπη και καταθέσεις κουκουλοφόρων μαρτύρων «αφού έτσι γίνεται»,«μου είπαν»,«εγώ δεν ήμουν παρόν»,«δεν μπορεί να είναι διαφορετικά»,κ.λπ.

Στοχοποίησαν τον Ανδρέα Λοβέρδο και την παράταξη μας που προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις και πέτυχε σοβαρό νοικοκύρεμα και από το «μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα» που είχε προαναγγείλει ο κ. Παπαγγελόπουλος τώρα, αναφέρονται στην τιμολόγηση 4 φαρμάκων από τα 10.500 και σε μίζες 200χιλιάδων€, όταν όλος όλος ο τζίρος της εταιρείας στα χρόνια που ήταν Υπουργός ο Λοβέρδος ήταν 72.000€.

Όλα στημένα με γκρίζα προπαγάνδα για την επικοινωνιακή εξαπάτηση των πολιτών.

Όλες οι διαδικασίες τιμολόγησης έγιναν με απόλυτη διαφάνεια μετά από ομόφωνες εισηγήσεις των επιτροπών στις οποίες μετείχαν οι πάντες (υπηρεσιακοί, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, εταιρειών κ.λπ.) με εγκρίσεις του ΕΟΦ. Αποδεδειγμένα έχουν ωφεληθεί το δημόσιο, με την μείωση του συνολικού κόστους αλλά και οι ασθενείς με την βελτίωση των θεραπειών και την ενσωμάτωση των επιστημονικών επιτευγμάτων .

Στην προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία θα ψηφίσουμε, όπως εισηγήθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, την αίτηση άρσης, γιατί δεν υπάρχει κάτι που επιδιώκουμε να κρύψουμε και κυρίως γιατί η διαφάνεια είναι αίτημά μας που θα οδηγήσει και στην οριστική κατάρρευση της σκευωρίας.

Με βάση αυτή τη θέση μας δεν επικαλούμαστε και θεσμικά ζητήματα παρ΄ ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά.

Την υπόθεση φυσικά θα την πάμε μέχρι τέλους και θα διαλευκανθεί πλήρως με λογοδοσία των σκευωρών και των ψευδομαρτύρων και είναι σίγουρο ότι το Κίνημα Αλλαγής, ότι κι αν σκαρφιστούν, θα προχωρήσει με την εντολή των πολιτών ως καθοριστική πολιτική δύναμη για τις εξελίξεις.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.