Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις», ο Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής, Απόστολος Πάνας, μίλησε για ένα νομοσχέδιο σε θετική κατεύθυνση αφού πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι η στήριξη κάθε πρωτοβουλίας που παρέχει εργαλεία που αυξάνουν με βιώσιμο και διαφανή τρόπο τη ρευστότητα προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τις ευάλωτες ομάδες. Τόνισε όμως ότι δεν πρέπει οι ευκαιρίες αυτές που δίνονται να λειτουργούν ως άλλοθι για την έμμεση εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Τραπεζών.

Ο κος Πάνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ορατών αποτελεσμάτων των προσπαθειών που κάνει η Κυβέρνηση στην πραγματική οικονομία, στον κόσμο της εργασίας και στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Διαφορετικά, όπως είπε, μιλάμε για ημίμετρα και για πολιτικές που πέφτουν στο κενό. Η Κυβέρνηση, επομένως, οφείλει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει και την ομαλότητα στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος ώστε οι τράπεζες να επιτελέσουν τον ρόλο τους ως αρωγοί στην τόνωση της οικονομίας, επεσήμανε ο Βουλευτής Χαλκιδικής.

Τέλος, ο κος Πάνας επικρότησε την παράταση, μέχρι τέλος του έτους, της δυνατότητας των αγροτών να λαμβάνουν δάνεια εώς 25.000 ευρώ χωρίς να υποχρεούνται να προσκομίσουν ασφαλιστική ενημερότητα, ως ένα μέτρο διευκόλυνσης των ήδη ταλαιπωρημένων οικονομικά αγροτών που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση του κορονοϊού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Φραγγίδης: «Προβληματική η νέα ΚΥΑ για τη φιλοξενία κρουσμάτων COVID-19 σε καταλύματα»Χάρης Καστανίδης: «Είναι η ώρα να ξαναθέσουμε το θέμα των θεσμικών εγγυήσεων για την προστασία της νομιμότητας, της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της αξιοπιστίας της πολιτικής»