Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Την πραγματική διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ στη χώρα μας ζήτησε να πληροφορηθεί ο Ανδρέας Πουλάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σχετική επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας.

            Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Πουλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη συνεχιζόμενη ολιγωρία της καθώς έπειτα από ένα χρόνο πανδημίας και μετά από τις τραγικές επιπτώσεις της το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία στη χώρα μας είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι πέρυσι. Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη στοιχεία σχετικά με το πόσες ακριβώς κλίνες ΜΕΘ δημιούργησε η κυβέρνηση το τελευταίο χρονικό διάστημα και με ποιον τρόπο, καθώς και αν έχουν στελεχωθεί αυτές οι κλίνες με το απαραίτητο προσωπικό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εν μέσω πανδημίας έχουμε ακούσει από εσάς διάφορα νούμερα σχετικά με το πόσες κλίνες ΜΕΘ έχετε δημιουργήσει σε σημείο μάλιστα που τόσο εμείς όσο και οι πολίτες να έχουμε μπερδευτεί.»

            Στη συνέχεια ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στη εμμονή της κυβέρνησης να κρατά τον ιδιωτικό τομέα Covid free και ότι δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι δεν έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν αυτή τη στιγμή κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι μάλιστα συνδράμουν το Υπουργείο Υγείας μέσω της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δίνοντας τις απόψεις και τις ιδέες τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο κ. Πουλάς υπογράμμισε ότι «σε αυτή την πάρα πολύ δύσκολη μάχη όλοι θα πρέπει να συμμετέχουν είτε ο δημόσιος είτε ο ιδιωτικός τομέας. Γιατί και ο ιδιωτικός τομέας από τους Έλληνες πολίτες τρέφεται.»

            Κλείνοντας, ο βουλευτής του Ν. Αργολίδας τόνισε ότι η πανδημία χάλασε τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και τώρα προσπαθεί με πρόχειρες λύσεις να περάσει τη «φουρτούνα» ώστε να υλοποιήσει τον πραγματικό σχεδιασμό της.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Βασίλης Κεγκέρογλου: «Με Ν.Δ. και ένα "μπαρμπάκο" στην Κορώνη, ο εμβολιασμός από δημόσιο αγαθό γίνεται ρουσφέτι»Επιχορήγηση μεταφορικού κόστους και για τον Περιφερειακό Τύπο