Σε Ανακοινώσεις

Οι συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας επιβεβαιώνονται καθημερινά. Οι αυθαιρεσία της διευθύντριας του My Market ήταν μόνο ένα σύμπτωμα.

1.Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει υπερήφανη γιατί αποφάσισε, με… καθυστέρηση δύο ετών, αύξηση 11% στο βασικό μισθό, ωστόσο αυτό που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας είναι η αμοιβή των 300 ευρώ. Το δηλώνουν τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» όπου αποδεικνύεται ότι πάνω από 650.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 392 ευρώ το μήνα. Το αποκαλύπτει τραγικά η επιστολή της διευθύντριας του Σούπερ Μάρκετ «My Market” η οποία λέει στους υφισταμένους της ότι είναι πολλά τα 300 ευρώ το μήνα!

2.Η κυβέρνηση επιχαίρει γιατί μειώθηκε η ανεργία. Ωστόσο η αγορά εργασίας έχει γίνει ζούγκλα. Το 56% των θέσεων εργασίας το 2018 ήταν με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασίας. Και αυτό γιατί ισχύει η ανέξοδη ανακύκλωση προσωπικού καθώς όλοι θεωρούνται αναλώσιμοι.

3. Στον ιδιωτικό τομέα δεν λειτουργούν Σύλλογοι Εργαζομένων και σε εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν υπάρχουν κανονισμοί εργασίας. Ο κάθε εργαζόμενος, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, νοιώθει εξαναγκασμένος να κάνει ότι του παραγγείλουν. Και τα διευθυντικά στελέχη ασκούν πιέσεις απανθρωπιάς γιατί οι ίδιοι πρέπει να πιάσουν τους στόχους. Και το «γρανάζι της κρεατομηχανής» λιώνει τον πιο αδύναμο: Τον εργαζόμενο που αναζητεί την όποια απασχόληση να ζήσει την οικογένειά του.

4.Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει και η «εταιρική κοινωνική ευθύνη». Εάν δεν το καταλαβαίνουν, υπάρχουν νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κύριοι της κυβέρνησης, εφαρμόστε τους νόμους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ & Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣΟι άγαρμπες υπουργοποιήσεις στελεχών μας συσπείρωσαν το Κίνημα Αλλαγής