Σε Ανακοινώσεις

Ο κ. Σπίρτζης εκμεταλλεύεται τις φυσικές καταστροφές για να κάνει προσλήψεις στα κρυφά

Ως την κότα που κάνει τα χρυσά πελατειακά αυγά αντιμετωπίζει ο κ. Σπίρτζης τις φυσικές καταστροφές.

60 νέες 8μηνες προσλήψεις ανακοίνωσε την 25η Μαρτίου στα Χανιά με αφορμή τις πλημμύρες που έπληξαν το νησί. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποφασίσει να κάνει 20 προσλήψεις κρυφίως, χωρίς να τις αναρτήσει στη Διαύγεια, με αφορμή τις καταστροφές στη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης, αποφάσισε στις 4 Μαρτίου να προσλάβει 20 άτομα με συμβάσεις έργου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τους σεισμούς που έγιναν στη Ζάκυνθο τον Νοέμβριο 2018. Τόση, μάλιστα, ήταν η βιασύνη του να αντιμετωπίσει τα μετασεισμικά προβλήματα, ώστε όχι μόνο καθυστέρησε 3 μήνες να διαπιστώσει ότι υπήρχαν ανάγκες και να κάνει κάτι γι’ αυτές, αλλά μπέρδεψε και τη Ζάκυνθο με τα Χανιά μιας και η σχετική απόφαση που ανάρτησε στη σελίδα του υπουργείου του τιτλοφορείται «Ανάγκη πρόσληψης ΣΟΧ στο ΤΑΕΦΚ Χανιών». Πέραν της προχειρότητας, όμως, υπάρχει πρόβλημα ουσίας:

1.Ανακοινώνεται η πρόσληψη 20 ατόμων χωρίς να περιγράφονται τα καθήκοντά τους και τα προσόντα που πρέπει να έχουν για να προσληφθούν. Έτσι αναφέρεται στην απόφαση ότι θα προσληφθούν 15 πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς να προσδιορίζεται η ειδικότητά τους. Θα μπορεί πχ να είναι μηχανικοί, ή φιλόλογοι, ή χημικοί ή οτιδήποτε εξυπηρετεί τους πελατειακούς σχεδιασμούς του υπουργού.

2.Η απόφαση δεν δημοσιεύεται στη Διαύγεια με αποτέλεσμα οι προσλήψεις να μην είναι ανοιχτές σε κάθε Έλληνα πολίτη που τυχόν ενδιαφέρεται αλλά μόνο στους ολίγους εκλεκτούς του κ. Σπίρτζη.

Με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε, ο κ. Σπίρτζης είχε προσλάβει 80 άτομα για την αντιμετώπιση της κατάστασης μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι. Οι διάδρομοι του υπουργείου μεταφορών βοούν για τους συγγενείς των ημετέρων του κ. Σπίρτζη οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω αυτής της διαδικασίας.

Η παράταξή μας είναι εκείνη η οποία έφτιαξε το ΑΣΕΠ κι άνοιξε τις πόρτες των εργασιακών ευκαιριών σε όλους τους Έλληνες που είχαν τα προσόντα για κάθε θέση. Είναι η παράταξη που στήριξε την διαφάνεια με την Διαύγεια.

Είναι ντροπή κ. Σπίρτζη να χρησιμοποιείτε τις καταστροφές που πλήττουν την Ελλάδα για να κάνετε προσλήψεις στα κρυφά και χωρίς κριτήρια.

Η αισχρή αγοραία συναλλαγή (ψήφος αντί 8μηνης εργασίας) στην οποία με ζέση επιδίδεστε, απαξιώνει τους ανθρώπους, που έχοντας ανάγκη για δουλειά, μπαίνουν σε κατάσταση εργασιακής ομηρείας. Κυρίως, όμως, κάνει ζημιά στη Δημοκρατία και την ισότητα των πολιτών, για την οποία το Κίνημά μας έχει δώσει μάχες κι έχει καταφέρει μεγάλες κατακτήσεις, που χάνονται επί των ημερών σας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ