Σε Ανακοινώσεις

Το 1998, ύστερα από επτά και πλέον δεκαετίες πολιτικής ιστορικής λήθης, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την πρόταση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μικρασιατικής καταγωγής,  για την καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το τουρκικό κράτος το 1922.

Χρέος μας για την ακεραιότητα και την  διαφύλαξη της ιστορικής αλήθειας.

Τιμούμε τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του νεοτουρκικού εθνικισμού που σφαγιάσθηκαν, διώχθηκαν, ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Τιμάμε τους 1.500.000 ξεριζωμένους που έφτασαν  κάτω από δύσκολες συνθήκες στην Ελλάδα και έγιναν δύναμη δημιουργίας και προόδου επιφέροντας τομές στην ελληνική κοινωνία σε οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Ενενήντα επτά χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και  τη μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη το έθνος μας στην νεώτερη ιστορία του, η μνήμη της γενοκτονίας των μικρασιατών Ελλήνων, παραμένει ζωντανή και διδάσκει τα δεινά που επιφέρει ο διχασμός, η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός.

Αποτελεί διαρκή υπενθύμιση αλλά και απαίτηση για παγκόσμια ειρήνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα με στόχο την αποφυγή παρόμοιων εγκληματικών πράξεων στο μέλλον.

Επιθυμούμε γόνιμη και δημιουργική συνεργασία με τους γείτονές μας η οποία περνάει μέσα από την συμφιλίωσή τους με το ιστορικό παρελθόν τους και την παραδοχή της Γενοκτονίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!