Σε Διάφορα

Ο ΣΕΒ και οι μεγάλοι εργοδότες εμφανίζονται δήθεν να διαφωνούν για τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις. Δήθεν διαφωνούν προκειμένου να:

-Μην επεκταθούν οι τριετίες σε όλους τους εργαζόμενους καιαι σε όσους ανέλαβαν εργασία μετά το 2009 και ήδη έχουν 10ετή απασχόληση και αντίστοιχη εργασιακή εμπειρία (καθώς οι τριετίες «πάγωσαν» το 2012 εν μέσω της κρίσης και η κυβέρνηση δεν αποκατέστησε τον θεσμό αυτό με την λήξη των μνημονίων).

-Μη τυχόν μεταφερθεί η ευθύνη διαμόρφωσης των βασικών αμοιβών στην ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές Ενώσεις, όπως πάγια προτείνει και προωθεί το Κίνημα Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά την επέκταση των τριετιών στο σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και την επαναφορά της διαδικασίας διαμόρφωσης των όρων εργασίας και αμοιβής στους κοινωνικούς εταίρους. Η εργασία είναι ιερή και δεν προσφέρεται για «κρατική διατίμηση» ή προεκλογικά παιχνίδια.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Είναι φανερό, ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ βαθιά και ισχυρά… Σήμερα ο κ. Τσίπρας έκανε ένα ακόμη βήμα. Ταύτισε το σύνολο των Υπουργών του, των βουλευτών του και του κόμματός του με τον Πολάκη. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη όλοι έχουν καταλάβει ότι στην επιχείρηση «πόλωση», το «ένα χέρι νίβει το άλλο». Θα τα πούμε στη Βουλή….