Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση – καταδίκη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής για τα ρατσιστικά επεισόδια στα Βίλια

Σήμερα είναι η επέτειος της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας στην οποία προβλέπονται μέτρα “έκτακτου και προσωρινού χαρακτήρα”. Τρία χρόνια αργότερα επιβεβαιώνεται ο κανόνας του “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”. Η προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης έχει βυθιστεί σε τέλμα.

Η τραγική κατάσταση στα νησιά του Αν. Αιγαίου είναι πλέον γνωστή σε όλους και όλες. Κανείς δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει. Η αποσυμφόρηση των νησιών είναι ανθρωπιστικό και δημοκρατικό καθήκον. Χωρίς ημίμετρα και δικαιολογίες.

Τα προχτεσινά ρατσιστικά επεισόδια στα Βίλια αναδεικνύουν την προχειρότητα της πολιτικής της δήθεν αποσυμφόρησης αλά ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρόσφυγες μεταφέρονται, με την ευθύνη διεθνών οργανισμών, σε τυχαίες τοποθεσίες χωρίς καμία μέριμνα για την υποδοχή και την ένταξή τους χωρίς καν την ενημέρωση των τοπικών αρχών και κοινωνιών. Χωρίς προδιαγραφές, πλαίσιο και κανόνες.

Τίποτα όμως δεν δικαιολογεί ακραίες αντιδράσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων. Η έκφραση της άποψης των τοπικών κοινωνιών και οι ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Η άσκηση βίας και η υποκίνηση σε πράξεις βίας όμως είναι ποινικό αδίκημα. Η άσκηση βίας εναντίον παιδιών και προσφύγων είναι ντροπή. Σε ένα κράτος δικαίου, όταν καταγγέλλονται αδικήματα η παρέμβαση της δικαιοσύνης είναι αυτονόητη υποχρέωση.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των αποφάσεων και των πολιτικών της. Ας ασκήσει επιτέλους προοδευτικές πολιτικές στην πράξη. Στη “Μόρια” και στα “Βίλια”. Όχι στη θεωρία και στα λόγια.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ