Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Δικτύου Εθελοντισμού, Οικολογίας και Κοινωνικών Κινημάτων  του Κινήματος Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
(Επίσκεψη αύριο στο Γηροκομείο Αθηνών)

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει φόρο τιμής στα εκατομμύρια  εθελοντών που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου αρκετές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους.

Ο Εθελοντισμός  είναι το ανθρωπιστικό κίνημα το οποίο δρα αποτελεσματικά μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης,  της φιλανθρωπίας και της γενικότερης προσφοράς αναπληρώνοντας κενά που αδυνατεί να καλύψει το κράτος.

Η εθελοντική προσφορά σήμερα διευρύνεται διαρκώς και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως εκστρατείες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας, των ασθενειών, του αναλφαβητισμού, του ρατσισμού και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Επίσης μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην εσωστρέφεια και στην αποξένωση από τα κοινά εμποδίζοντας τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού που κινδυνεύει λόγω της οικονομικής κρίσης και της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού μας και συμβάλλει στην ευημερία και στην ανάπτυξη.

Η εθελοντική προσφορά αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής, καθώς αναδεικνύει σπουδαίες ανθρωπιστικές αξίες.  Η συμμετοχή μας σε δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα συμβάλλει στην αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας, στην αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης και στην αναγέννηση των κοινωνικών αξιών .

Με στόχο την παρότρυνση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συνανθρώπων μας  σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής το Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τη Γραμματέα του Δικτύου Εθελοντισμού Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα θα επισκεφθεί  το Γηροκομείο Αθηνών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 24 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ