Σε Ανακοινώσεις

3ηΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ 

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

O ΟΗΕ, καθιέρωσε το 1992 την 3η Δεκέμβρη, Ημέρα Δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ. 

Ως κεντρικό μήνυμα αναδεικνύεται η απαίτηση του Αναπηρικού Κινήματος :
«Τίποτα για μας, χωρίς εμάς, με πολιτικές από, για και με εμάς τους ίδιους, ως ενεργούς συμμέτοχους».

Η Αναπηρία βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων στην κατάταξη συχνότητας των διακρίσεων στη χώρα μας.

Στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ αναγνωρίζουμε πως τα άτομα με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις καθώς και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνες που έβγαλαν από το περιθώριο τα άτομα με αναπηρία με πρωτοβουλίες και σχέδιο κοινωνικής επανένταξης. 

Υποστηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις της ΕΣΑΜεΑ για την κατανομή των κοινωνικών πόρων υπέρ των ΑμεΑ, φορολογικά και οικονομικά κίνητρα , την προσβασιμότητα τους στην εργασία, υγεία, εκπαίδευση, οικογενειακή και κοινωνική ζωή. 

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ προτείνει έναν ΟΔΙΚΟ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ, για την αυτονομία, ανεξαρτησία και ισότιμη κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ, με ελευθερία επιλογών στη ζωή και την προσωπική τους ευημερία. Κεντρικός μας στόχος είναι η αποιδρυματοποίηση, η πλήρης προσβασιμότητα των ΑΜεΑ και αλλαγή των αντιλήψεων, υπέρ της κοινωνίας του πλουραλισμού και της ισοτιμίας.

Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με συνέπεια και συνέχεια, αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες, όπως Προτάσεις Νόμου για τη στήριξη των ΑμεΑ , με όρους ισότητας .

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα την καθαρή εντολή που περιέχει η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα μας για την εφαρμογή της Σύμβασης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 24 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ