Σε Ανακοινώσεις

Η παραίτηση του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, με αφορμή τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το Ειδικό Πρόγραμμα του ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας, έρχεται να αναδείξει την προχειρότητα με την οποία εκπονήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Προχειρότητα που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε σχέση με την υλοποίησή του από το ΕΚΚ που καλείτο να διεκπεραιώσει την εξέταση 1400 προτάσεων, σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, αλλά και πολλές ενστάσεις από τους κινηματογραφιστές, που είχαν υποβάλει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένα κλίμα επιθέσεων από συνδικαλιστικούς φορείς κινηματογραφιστών και ανθρώπων του χώρου, με αποδέκτη το Κέντρο καθώς και ομαδικές προσφυγές στη δικαιοσύνη, καθιστώντας στην ουσία αδύνατη την υλοποίηση του προγράμματος.

Η προχειρότητα συνεχίσθηκε και με την εξαγγελθείσα από το ΥΠΠΟΑ δεύτερη φάση του προγράμματος, κατά την οποία διαπιστώνονται επίσης κραυγαλέες παραβιάσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης και του υγιούς ανταγωνισμού, που μπορούν να οδηγήσουν σε κατασταλτικό έλεγχο των χρηματοδοτήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής έχει επανειλημμένα εκφρασθεί για την ανάγκη λύσεων που αφορούν στην κινηματογραφική κοινότητα, υπενθυμίζοντας ότι οι προτάσεις του νόμου Γερουλάνου μένουν ακόμα να εφαρμοσθούν.

Ζητάμε επίσης από το Υπουργείο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες (άμεση εκλογή νέου Δ.Σ. ΕΚΚ, περαιτέρω διεύρυνση χρηματοδοτούμενων προτάσεων με υγιή και δίκαια κριτήρια επιλογής κλπ) ώστε να διευθετηθεί η κρίση, για να μη χαθεί η ευκαιρία χρηματοδότησης και υλοποίησης των προτάσεων που θα δώσουν μια οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες εργαζόμενους του οπτικοακουστικού χώρου.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανδρέας Πουλάς: «Με ρυθμούς χελώνας οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ.»Γιώργος Καμίνης - Παναγιώτης Καρκατσούλης από Κεφαλονιά και Ιθάκη: «Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα δύο νησιά - η Πολιτεία οφείλει να κινηθεί αμέσως και με μακρόπνοο σχεδιασμό»