Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής για τον επικίνδυνο αντιδημοκρατικό κατήφορο του τουρκικού καθεστώτος

Η νέα εκστρατεία καταστολής κατά των μελών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι για την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ερντογάν, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου αποτελούν έννοιες με μηδενική αξία. 

Μεταξύ των 82 συλληφθέντων με την κατηγορία για συμμετοχή σε γεγονότα του 2014, εκτός από βουλευτές και πρώην βουλευτές του HDP, περιλαμβάνεται και ο δήμαρχος της πόλης Καρς, ενώ εδώ και έξι χρόνια ο πρώην συμπρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντεμιτράς, βρίσκεται φυλακισμένος χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.


Το Κίνημα Αλλαγής ενώνει τη φωνή του με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και δημοκράτες που με ανακοίνωση τους καταδικάζουν απερίφραστα τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία του τουρκικού καθεστώτος. 

Η Ε.Ε δεν μπορεί να παραμένει απαθής απέναντι στις έκνομες ενέργειες του προέδρου Ερντογάν. Μόνο η οδός των κυρώσεων μπορεί να αναχαιτίσει την ασφυκτική περιστολή της δημοκρατίας που υφίσταται ο τουρκικός λαός, όπως και την περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου που επιδεικνύει συστηματικά η τουρκική κυβέρνηση.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του S&D

https://www.socialistsanddemocrats.eu/newsroom/sd-group-condemns-new-crackdown-hdp-party-turkey

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Μεγάλος Περίπατος»: Τα ανούσια πειράματα έχουν και τα όριά τουςΔίπλα στους επαγγελματίες: Ακούμε τα προβλήματα – προτείνουμε λύσεις