Σε Ανακοινώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», εργαζόμενοι της οργάνωσης στη φαβέλα της Μόριας δέχτηκαν, δυο φορές τις τελευταίες μέρες, επίθεση -προπηλακισμό. Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο τη βία εναντίον οποιουδήποτε κι αν ασκείται. Εκφράζουμε την οργή μας για όσα εκτυλίσσονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Με μια κυβέρνηση που διοικεί εκ του μακρόθεν με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Μοναδική λύση είναι η μαζική και άμεση αποσυμφόρηση.

Η κυβέρνηση απαντά στα αιτήματα των νησιωτών με αδιαλλαξία και επιτάξεις. Αντί να λύσει τα προβλήματα, επενδύει με επικίνδυνο τρόπο στην ξενοφοβική ρητορική. Παίζει συνεχώς με τη φωτιά δίπλα στην πυριτιδαποθήκη που δημιούργησε.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ανακοίνωση Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής για τη συνάντηση με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων Συνάντηση με τη συνεκπρόσωπο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και τον Επικεφαλής Χαρτοφυλακίου Περιβάλλοντος Δημήτρη Πολιτόπουλο, είχαν στα γραφεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο Γραμματέας Περιβάλλοντος Γιώργος Π. Αποστολόπουλος και οι Αναπληρωτές Γραμματείς Γιάννης Κίττης και Μόσχος Κορασίδης. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα Περιβάλλοντος με έμφαση στην κλιματική αλλαγή, στην ανακύκλωση, στα ενεργειακά σπίτια, στην απόρριψη πλαστικών στη θάλασσα, στην προστασία των υδάτινων πόρων και των ρεμάτων, στη βιοποικιλότητα και στα δάση. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη παιδείας στους πολίτες για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων τους. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μία σταθερή κατεύθυνση για την ανακύκλωση, από όλα τα κόμματα. Από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής, αναγνωρίστηκε το έργο που επιτέλεσαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα αρμόδια Υπουργεία, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου του περιβαλλοντικού τέλους για τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της λεπτής πλαστικής σακούλας. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έθεσαν επίσης το θέμα των προσφύγων και της ανικανότητας διαχείρισης αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος από την Κυβέρνηση, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων για διάφορα πολιτικά ζητήματα. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ως Κίνημα με γνήσια Περιβαλλοντική Συνείδηση, θα συνεχίσει να μάχεται μαζί με τις δυνάμεις της Οικολογίας, με στόχο ένα Περιβάλλον βιώσιμο για τον άνθρωπο και με σεβασμό για όλα τα είδη ζωής.