Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ATTICA ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΥΠΑ

Για την προσπάθεια διάσωσης του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν την επερχόμενη ήττα του στις εκλογές:

Ενόψει της εκλογικής ήττας που είναι δεδομένη για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να εμφανισθεί ως πόλος έλξης δήθεν προοδευτικών δυνάμεων ή ανοίγματος στην Κεντροαριστερά.

Η προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας δεν μπορεί όμως να μας κάνει να ξεχάσουμε το διχασμό που έσπειρε στην ελληνική κοινωνία με τις πλατείες ούτε ασφαλώς την αγαστή συμπόρευση του με τον Καμμένο μέχρι πρότινος, ούτε το γεγονός ότι εφάρμοσε το πιο σκληρό μνημόνιο και τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές.

Προοδευτικό μέτωπο με τον Κουίκ, την Κουντουρά, τον Παπαχριστόπουλο, τα υπολείμματα της ακροδεξιάς και τη στήριξη του Μαδούρο δεν νοείται.

Ο κ. Τσίπρας αυτοβαπτίζεται προοδευτικός ενόψει της επερχόμενης εκλογικής του ήττας. Είναι μία σαφής προσπάθεια διαχείρισης της επόμενης μέρας. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πετάξει ακόμα και τους βουλευτές του που 4 χρόνια ψήφιζαν πειθήνια τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσει την προσωπική του επιβίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα τυχοδιωκτών από όλο το εύρος του πολιτικού φάσματος.

Προχωρά σε συναλλαγές και εξαγορές εύπλαστων συνειδήσεων, ώστε να παρατείνει για λίγο ακόμη την παραμονή του στην εξουσία.

Η θέση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ την επόμενη μέρα των εκλογών:

Δεν ξεχνάμε ότι ο ιδεολογικός αντίπαλος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι η ΝΔ, η οποία ακόμη δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την περίοδο Καραμανλή, που οδήγησε στην κρίση με τη διόγκωση των ελλειμμάτων, δεν έχει κάνει αυτοκριτική ούτε για περίοδο Σαμαρά και τα Ζάππεια, που οδήγησαν σε τεράστια καθυστέρηση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Αλλά ακόμη και σήμερα η ΝΔ δεν παρουσιάζει ίχνος σοβαρής και τεκμηριωμένης πρότασης για ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος με στόχο την ανακούφιση αυτών που έχουν πληγεί μέσα στην κρίση.

Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο εμείς ζητάμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, ζητάμε τη δύναμη ώστε να συνεισφέρουμε στην οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή, με γνώμονα το δικό μας πρόγραμμα: το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Απέναντι στο τεχνητό δίπολο «ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ», εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να επιλέξει: ή ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή διχασμός και νέες περιπέτειες.

Γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλουμε την εθνική συνεννόηση την επόμενη μέρα.

Είναι σαφές όμως ότι αν δεν έχουμε τη δύναμη αυτή, δεν πρόκειται να γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί.

Η τεράστια μαζικότητα και στην τελευταία μας εκδήλωση με τον κόσμο της εργασίας, με μία πραγματική κοσμοπλημμύρα, στέλνει το μήνυμα ότι ο κόσμος επιστρέφει. Θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

pavlos-xrisitidis