Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής

“Αλαλούμ με τα αναδρομικά των αποστράτων.

Άλλα εγκρίθηκαν, άλλα έταξαν και άλλα έδωσαν.

Μόνο στην Ελλάδα και με αυτή την κυβέρνηση συμβαίνουν τέτοια ευτράπελα.

Όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκαν οι αδικίες όσον αφορά στην παροχή αναδρομικών προς τους αποστράτους και άλλους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων, αλλά έχει δημιουργηθεί ένα πολύ θολό και ασαφές τοπίο.

Οι απόστρατοι και οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων βλέπουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με διαφορετικά ποσά από αυτά που ανακοινώθηκαν και δικαιούνται, με βάση την αναπροσαρμογή συντάξεων και την πληρωμή (εφάπαξ επίδομα) των διαφορών που αφορούν στο διάστημα Αύγουστος 2012-Ιούνιος 2016, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη διόρθωση των αποδοχών τους, όπως έγινε με τους εν ενεργεία. Τα καθαρά ποσά αναδρομικών των αποστράτων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό των παραπάνω, είναι πολύ χαμηλά. Άλλοι πιστώθηκαν με λιγότερα έως πολύ λιγότερα από ότι τους υποσχέθηκαν (έως και 75% μειωμένα), άλλοι καθόλου και το ευτράπελο είναι ότι σε κάποιους ορίσθηκε και παρακράτηση χρημάτων αντί για επιστροφή. Απόστρατοι με τα ίδια προσόντα παίρνουν διαφορετικά ποσά αναδρομικών και το αλαλούμ συνεχίζεται …

Η συνολική αντιμετώπιση των αποστράτων που προσέφεραν τα μέγιστα στη Χώρα από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτη, στο πλαίσιο της γενικότερης απαράδεκτης αντιμετώπισής τους για όλα τα συναφή θέματα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατόν οι παρουσιαζόμενες ατασθαλίες με τα αναδρομικά των αποστράτων και να εφαρμοσθούν οι διατάξεις του σχετικού νόμου και οι αποφάσεις του ΣτΕ.”

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ