Σε Δηλώσεις

Δήλωση Έφης Στεφοπούλου, Γραμματέα του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την επίθεση στην εφορία Κοζάνης:

Μπήκε στην εφορία μέρα μεσημέρι έβγαλε ένα τσεκούρι κι άρχισε να χτυπά τους υπαλλήλους. Τραυμάτισε τέσσερις, τους τρεις σοβαρά. Οι αρμόδιοι θα εξετάσουν το πως και το γιατί έκανε αυτή την εγκληματική ενέργεια ο δράστης. Η Δικαιοσύνη θα επιβάλλει την ποινή σύμφωνα με τους νόμους. 

Εμείς, ως πολίτες, ας αναλογιστούμε πόση ζημιά κάνουν οι διχαστικές ρητορικές. Ο διαχωρισμός των πολιτών σε «εμάς» και «άλλους». Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υπάρξει από την αρχή της κρίσης ο εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος. Κατανοητή η ψυχολογική ανακούφιση που προσφέρει η ύπαρξη ενός «εχθρού», κάποιου που φορτώνεται ό,τι στραβό μας ενοχλεί (και συνήθως στέκεται εμπόδιο στην αυτογνωσία μας). 

Όμως έτσι δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά γιγαντώνονται. Και άνθρωποι με υποκείμενα ζητήματα, είναι επιρρεπείς στο να βρουν κοινωνική ταυτότητα, μέσα από το συλλογικό αντικείμενο της περιφρόνησης. Ας μην καταλήγουμε, τουλάχιστον, σε εύκολους αφορισμούς: πχ ο κακός δημόσιος υπάλληλος απέναντι στον καλό ιδιωτικό. 

Η κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πιο περίπλοκα, μην τα κάνουμε εργαλεία στα χέρια δημαγωγών. Άλλωστε σε όλες τις χώρες του κόσμου η ποιότητα του Δημοσίου συμβαδίζει με την ποιότητα του Ιδιωτικού τομέα. Δεν υπάρχει χώρα με σούπερ καλό Ιδιωτικό τομέα αλλά με ένα Δημόσιο αναποτελεσματικό. Ούτε το αντίστροφο. 

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Ο κ. Μητσοτάκης αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό, για τα εθνικά θέματα»Μιχάλης Κατρίνης: «Για ποιους ενδιαφέρεται η κυβέρνηση;»