Σε Ανακοινώσεις

Άμεσα κινήθηκε ο μηχανισμός του Κινήματος Αλλαγής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σαββατοκύριακου στη Θεσσαλία, εξαιτίας του «Ιανού». Συγκεκριμένα, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γραμματέα του Κινήματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και μέλη των τοπικών Νομαρχιακών Επιτροπών των δύο νομών της Θεσσαλίας επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές στους Δήμους Φαρσάλων, Μουζακίου, Σοφάδων και Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε «ιδίοις όμμασι» το βιβλικό μέγεθος της καταστροφής.

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο, τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Νούσιο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου της πόλης, κατοίκους της περιοχής, επαγγελματίες, καλλιεργητές και κτηνοτρόφους και αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς τους για το ποιος και τι έφταιξε, καθώς και για την επόμενη ημέρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο γενικευμένος φόβος τόσο των κατοίκων, όσο και των θεσμικών εκπροσώπων τους είναι πως η κρατική μηχανή, μετά την αυτονόητη κινητοποίησή της, η οποία δυστυχώς δεν κατόρθωσε να αποτρέψει 3 νεκρούς και έναν αγνοούμενο, θα αδρανήσει ως συνήθως και όπως έχει παρατηρηθεί σε ανάλογες φυσικές καταστροφές σε άλλες περιοχές της χώρας, αφήνοντας τις αποζημιώσεις των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, λίγο πολύ, στον «αυτόματο πιλότο»…

Τα μέλη του κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις τραγικές καταστροφές της Παρασκευής, με τον Γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη να δηλώνει: «Η σκέψη μας είναι μαζί τους αλλά και με όσους έχουν πληγεί, είτε τα νοικοκυριά τους, είτε οι επιχειρήσεις τους, είτε τα χωράφια τους και οι αγροτικές τους περιουσίες. Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι δραματική, και φυσικά υπάρχουν ευθύνες, αλλά δεν είναι η ώρα να καταλογιστούν. Εμείς είμαστε εδώ με την παρουσία μας για να φανούμε χρήσιμοι όπου αυτό είναι εφικτό, και με τις παρεμβάσεις μας να συμβάλουμε τόσο για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών και των ζημιών ώστε να επανέλθει στοιχειωδώς η πόλη και ο νόμος στην απρόσκοπτη κοινωνική και οικονομική τους λειτουργία, όσο και για να εκκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η οικονομική στήριξη των πληγέντων, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών».

Από την πλευρά της η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη άμεσα κατέθεσε δυο επίκαιρες ερωτήσεις αφενός προς τον Υπουργό Εσωτερικών και αφετέρου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την άμεση ενίσχυση των πληγέντων Δήμων με ειδικά κονδύλια από τους κεντρικούς πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως και την καταβολή αποζημιώσεων στους καλλιεργητές-κτηνοτρόφους που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, πέρα από το μηχανισμό του ΕΛΓΑ και προφανώς πιο άμεσα από τις συνηθισμένες …ταχύτητές του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός απροόπτου οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις της βουλευτή Λάρισας αναμένεται να απαντηθούν δια ζώσης στη Βουλή την τρέχουσα εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης και αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από την στιγμή που τόσο ο κ. Θεοδωρικάκος, όσο και ο κ. Βορίδης υποσχέθηκαν άμεσα την συνδρομή των Υπουργείων τους στους πληγέντες.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Δυστυχώς και πάλι θρηνούμε ανθρώπινες ζωές από την κακοκαιρίαAνεπαρκή τα μέτρα στήριξης των πληγέντων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση